Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 880 kJ /
1 644 kcal
Bílkoviny89,26 g
Tuky69,62 g
Vláknina22,65 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 6,70 g
Sůl16,50 g
Sacharidy140,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme. Krok 2: V hrnci si rozpálíme sádlo a maso restujeme za stálého míchání ze všech stran dorůžova 10 minut. Maso vyjmeme a do výpečku dáme na kostičky pokrájenou slaninu a vyškvaříme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kousky pokrájenou mrkev 5 minut restujeme. Krok 3: Přidáme rozmarýn (svážeme ho nití, abychom nemuseli lovit jehličky), bobkový list a zalijeme vínem. Necháme odpařit. Pak přidáme jablečnou šťávu, vložíme do hrnce maso a přidáme tolik vývaru, aby bylo maso zcela ponořené. Pod pokličkou dusíme doměkka asi hodinu. Úplně na závěr přidáme máslo. Krok 4: Do silnostěnné pánve dáme cukr, který necháme rozpustit. Poté přidáme na měsíčky pokrájená jablka, která zbavíme jadřinců. Kdo chce, zbaví jablka i slupky. Opékáme cca 5 minut ze všech stran. Zastříkneme jablečnou šťávou, necháme odpařit a jablka zesklovatět. Podáváme s rýží nebo opečenými brambory.

Zveřejněno 11. 5. 2015

Poznámka autorky rebeka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vk2m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vk2m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Fakt moc dobrý. Hodina práce (čtvrt hodiny jsem ragú dusil v papiňáku), ale výsledek stál za to. Ukládám do své děravé paměti...

Už jen ta fotka je prudce jedlá:-pMoc hezky jsi to přichystala:-K:yes:

Pěkná práce:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
varenistomem, ragú z veprove plece, vepřové ragů, recepty lidl ragu, jablečné ragú recept, ragú z jablek, karamelizovaná jablka, lidl recept jablkovy, recept lidl veprove ragu, ragu lidl

Suroviny:
plec vepřová, krkovice vepřová, sůl, pepř drcený, mouka hladká, sádlo, cibule, česnek, mrkev, víno bílé suché, šťáva jablečná, vývar zeleninový, rozmarýn, bobkový list, máslo, cukr krupice, jablko, šťáva jablečná

Přidat fotografie receptu