Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná roláda v bůčkovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 990 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny94,27 g
Tuky138,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 2,44 g
Sůl5,80 g
Sacharidy10,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe večer umícháme směs na sekanou, v míse vidličkou rozmačkáme tvarůžky společně se smetanou. Krok 2: Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, pepř a nejlépe rukama důkladně promícháme. V uzavřené nádobě dáme do druhého dne uležet do lednice. Krok 3: Poté zapneme troubu a necháme rozehřát. Krok 4: Mezitím připravíme 2 pláty alobalu. Na každý rozložíme 9 koleček bůčkové rolády tak, že položíme 3 kolečka ve 3 řadách nad sebou, aby se malinko překrývaly, viz. fotopostup. Krok 5: Masovou směs ještě jednou promícháme a rozdělíme na 2 díly. Krok 6: Ty rovnoměrně naneseme na bůčkovou roládu. Krok 7: Poklademe paprikou a lahůdkovou cibulí a pomocí alobalu zavineme do rolád. Alobal odstraníme a rolády omotáme nití, aby nám bůčkový kabátek hezky držel. Krok 8: Ve velké pánvi na rozehřátém oleji obě rolády prudce po všech stranách opečeme a přendáme do zapékací nádoby. Krok 9: Pánev vypláchneme menším množstvím horké vody, malinko osolíme, vlijeme k roládám a ty vložíme do trouby. Pečeme nepřikryté cca 35 minut. V polovině pečení rolády otočíme, malinko podlijeme horkou vodou a přelijeme vypečenou šťávou. Krok 10: Po upečení odstraníme nitě a nakrájíme na porce.
Podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší. Můžeme také podávat nakrájené na tenké plátky, jako studené pohoštění.

Zveřejněno 11. 5. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Maso na sekanou jsem dělala podle http://www.toprecepty.cz/recept/32968-tvaruzkovo-s...chutná nám.

Místo bůčku můžeme také použít vepřovou plec, ale hodí se i mleté drůbeží maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná roláda v bůčkovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynP7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná roláda v bůčkovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynP7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

maiva:Děkuji:-K
Ivi,když se plátky bůčkové rolády rozloží na alobal,tak pak to motání už není taková hrůza.Když jsem to zvládla s těma mýma špatnýma rukama já...;-):-D

Zajímavé, z bůčkové roládky nevím zda bych motala:-D.Určitě byl dobrý oběd:-p+:yes:

Všem za milé komentáře i hodnocení děkuji:-KPotěšilo mě to:-*

Dala bych si:-p:yes:

Teda:yes: - sice trochu pracné, ale výsledek stojí za to:-)

K nám, k nám s obědem!!!
:-D:yes:

:yes: moc pěkný recept:-K

Anička, smekám - krásne si sa vyhrala!:yes:

Krásné foto i recept :-p:-K:-K

Tématické fráze:
roláda se sekanou, sekana jako rolada, sekaná roláda v alobalu, bůčkový plát na roládu, bůčkový plát, bučková roláda se sekanou, roláda masová sekana, roladazesekane, roláda z bučku, roláda z mletého masa v kabátku, studene masite pohoštění rychlé, tvarůžky v bůčku, bůčková roláda se sekanou v alobalu, recepty.cz sekaná jako roláda, bůčková roláda z mletého, bůčkové pohoštění, sekanná roláda, mletá sekaná rolada, sekaná se smetanou, kabatek na sekanou

Suroviny:
bůček, sýr tvarůžky kulaté, smetana, cibule, pepř mletý, paprika čerstvá červená, cibule lahůdková, roláda bůčková, alobal, sekaná, olej, voda

Přidat fotografie receptu