Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy s krkovičkou, cuketou a křupavými rohlíky

Tyto lahodné špízy kombinují šťavnatou krkovičku s čerstvou cuketou, doplněné o dokonale křupavé rohlíky, které dodají vašemu pokrmu zvláštnost. Ideální pro grilovací sezónu nebo rychlou večeři.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby naložení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby naložení)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 635 kJ /
391 kcal
Bílkoviny12,16 g
Tuky2,69 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 637 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy74,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme, nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a vložíme do misky s olejem smíchaným s kořením. Necháme marinovat do druhého dne. Krok 2: Cibuli, klobásu, cuketu a rohlíky nakrájíme na kolečka. Krok 3: Maso vyjmeme z marinády. Zbytkem marinády potřeme kolečka rohlíků, můžeme i cuketu a ostatní suroviny. Krok 4: Na špejle napichujeme střídavě všechny suroviny. Při napichování dbáme na to, aby mezi cuketou a rohlíkem byla buď klobáska nebo maso, v opačném případě by rohlík nasákl tekutinu z cukety a neupekl by se dokřupava. Krok 5: Špízy naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, zbytek surovin naskládáme na plech mezi špízy spolu s omytými a osolenými bramborami. Krok 6: Dáme péct do trouby rozehřáté na 180-200 °C. na 1 hodinu. Během pečení špízy minimálně 1x otočíme, aby se rohlíky opekly ze všech stran.

TIP: Jak připravit špízy - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy s krkovičkou, cuketou a křupavými rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8Nw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy s krkovičkou, cuketou a křupavými rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8Nw

Komentáře (16)

Marie Svarcova: děkuji:-K

:yes::yes: pěkný recept i fotečka :-K

Špízy moc dobré, chválím a přidávám bodíka a fotku za dobrý nápad:-):yes:.

Romario: děkuji:-K

joj to je nádhera a super nápad:yes::-D

ivulinka::-*:-K

Anna Kocikova: i ty tvé špízy musely chutnat dobře, příště taky vyzkouším s kuřecím masem. Děkuji za fotku:-K

Ivulinko Ty jsi mě tímto receptem tak navnadila,že jsem neodolala a špízy upekla k večeři z trochu odlišných surovin;-)Ale ten rohlík je stejný:-))
Měla jsem od včerejška naložené kuřecí stehenní řízky,tak jsem je nakrájela,přidala vyuzený domácí bůček a místo cukety masitou papriku.Bodík už šel,tak teď jen foto moc fajn bašty:-p

Ivulinko to je bezva nápad na velice chutné špízy:yes:
Podle použitých surovin i krásných fotek to vypadá na moc dobrou baštu:-p:-K

Moc povedené špízy:-p:-):yes:+5

Ivanka, krásne si tvorila, veľmi sa mi tvoje špízy páčia. Budú výborné, uložila som si.:yes:

zizala: nepekla jsem na 200 st. právě proto, aby se nespálily rohlíky a tím, že maso bylo marinované, tak bylo za tu dobu upečené. Maso na marinování solím vždy, nesolím moc marinády;-)

Fotka nádherná:yes:, já bych měla obavy, zda ta krkovička stihne změknout, než se spálí rohlíky :-O Maso nesolím při marinování předem, vždy až těsně před přípravou, četla jsem kdysi, že sůl vytahuje z masa vodu. Ale to je asi na zvyku.

Super nápad :-p:yes::yes:

To je ale pěkná mňamka:-p:-p:-p:yes:

Jejda, to je pěkný, s tím rohlíkem bezva nápad:yes:

Tématické fráze:
co s krkovičkou, špizy s rohlikem, cuketove spizy, prokládaný salát, zapečená cuketa s krkovičkou, zapékaná cuketa s krkovičkou, spizy krkovice a kuřeci, špízy, tvrdsí rohliky recept, tousty s cuketou

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, olej, koření medvědí gril reny, klobása, cuketa, rohlík, cibule, brambory rané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu