Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolované bagetky s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 736 kJ /
2 566 kcal
Bílkoviny56,51 g
Tuky106,71 g
Vláknina15,48 g
Cholesterol 166 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy337,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto. Krok 2: Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout. Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 min odpočinout. Krok 4: Každou bulku tence vyválíme, potřeme změklým ochuceným máslem, zavineme a dobře uzavřeme oba konce, aby máslo nevytékalo. Necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/20 minut). Krok 5: Bagetky na fotkách jsou tvarované malinko jinak – pokud chceme změnu, můžeme je po vykynutí (a před potřením vejcem a pečením) nůžkami svrchu nastříhat do trojúhelníků a takhle upéct – nedostříháváme až k plechu, upečené trojúhelníčky pak dořízneme nožem nebo spíše jednoduše odtrhneme od sebe.

Zveřejněno 13. 5. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolované bagetky s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZR6J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolované bagetky s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZR6J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Ivo, další skvělá ukázka inspirace:-O. Že je bagetka výborné chuti nepochybuji:-p+:yes:

To je zase krása :-p:-p:yes:

klukodvody: děkuju:-8

cathleen tvoje recepty na jsou v tomto směru naprosto bezkonkurenční.:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

S tím nastříháním je dobrá vychytávka - určitě náplň i s tvarohem nebo makem ... snadný servis u kafíčka, pořád je co se učit, jste šikulka. :yes:

Ještě chvíli takhle a moje dietní předsevzetí je v čudu:yes:;-)

Tématické fráze:
jak naplnit bagetky, máslový bagetka, tvarovaný plech na bagety, máslové bagetky, rolované máslové těsto, recept housticky s bylinkovym maslem, bylinkový rolovaný chleba, recept houska s bylinkovym maslem, domácí bageta s česnekovou náplní

Suroviny:
voda, cukr, droždí, olej, sůl, mouka hladká, máslo, koření na bylinkové máslo,

Přidat fotografie receptu