Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásníky II.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 100 kJ /
2 175 kcal
Bílkoviny56,10 g
Tuky67,95 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy326,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a použijeme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout. Krok 2: Vykynuté nelepivé těsto propracujeme, rozdělíme na kousky (měla jsem 12, asi po 65-70 g) a do každého dobře zabalíme kus náplně. Krok 3: Na plechu s papírem (fólií) necháme nakynout, potřeme bílkem a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/10 min, pak asi 170-180°C/25-30 min - podle velikosti klobásníků, je třeba maso propéct). Krok 4: Můžeme udělat i ve tvaru rohlíků, s těstem se pracuje velice dobře - je tvárné a nelepivé. Tak si je pamatuji z dětství, kdy je dělávala babička - delší, zahnuté rohlíky, těsto trošku mastnější, před pečením -podle mých nynějších zkušeností- potírané tukem. Škoda, že na přesný recept se už zeptat nemůžu. Byly velice dobré.

Zveřejněno 14. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Původní recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásníky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmG9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásníky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmG9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na klobásníky, klobásníky recept, klobásník, klobásníky, recepty na klobásníky, těsto na klobásníky, klobásníky-recept, recept klobasniky, domácí klobásniky, klobásník recept, domaci klobasnik, těsto na klobásníky v pekárně, domácí klobasnicky, těsto na klobasnik, zapékané klobásníky, klobasniky z domácí pekarny, klobasnicky, recepty na klobásník, recept klobasnik, klobásníky recept nejlepší

Suroviny:
voda, cukr, droždí, sádlo, žloutek, sůl, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, bůček vepřový, vejce, sůl, pepř, strouhanka

Přidat fotografie receptu