Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 100 kJ / 2 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,10 g |
| Tuky | 67,95 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 326,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a použijeme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.
Krok 2: Vykynuté nelepivé těsto propracujeme, rozdělíme na kousky (měla jsem 12, asi po 65-70 g) a do každého dobře zabalíme kus náplně.
Krok 3: Na plechu s papírem (fólií) necháme nakynout, potřeme bílkem a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/10 min, pak asi 170-180°C/25-30 min - podle velikosti klobásníků, je třeba maso propéct).
Krok 4: Můžeme udělat i ve tvaru rohlíků, s těstem se pracuje velice dobře - je tvárné a nelepivé. Tak si je pamatuji z dětství, kdy je dělávala babička - delší, zahnuté rohlíky, těsto trošku mastnější, před pečením -podle mých nynějších zkušeností- potírané tukem. Škoda, že na přesný recept se už zeptat nemůžu. Byly velice dobré.
Zveřejněno 14. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásníky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmG9
Moje poznámka
Klobásníky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmG9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
recept na klobásníky,
klobásníky recept,
klobásník,
klobásníky,
recepty na klobásníky,
těsto na klobásníky,
klobásníky-recept,
recept klobasniky,
domácí klobásniky,
klobásník recept,
domaci klobasnik,
těsto na klobásníky v pekárně,
domácí klobasnicky,
těsto na klobasnik,
zapékané klobásníky,
klobasniky z domácí pekarny,
klobasnicky,
recepty na klobásník,
recept klobasnik,
klobásníky recept nejlepší
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí,
sádlo,
žloutek,
sůl,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
bůček vepřový,
vejce,
sůl,
pepř,
strouhanka
Komentáře (1)