Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí nakládaný zázvor k sushi

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chefparade.cz Chefparade.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 020 kJ /
961 kcal
Bílkoviny10,20 g
Tuky4,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,00 g
Sacharidy216,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud jste měli štěstí a koupili mladý zázvor, měl by jít loupat pomocí škrabky na brambory. Zkusit ale můžete i škrábání kávovou lžičkou, kterou oloupete i ten nejhrbolatější zázvor. Krok 2: Oloupaný zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky povaříme asi půl minuty ve vroucí vodě a necháme okapat. Zatím si zahřejeme směs rýžového octa (rýžová ocet nebo hotový zázvor zakoupíte na chefshop.cz), cukru a soli. Pozor, tuto směs nevaříme! Zahříváme ji jen do té doby, dokud se nerozpustí sůl a cukr. Krok 3: Plátky uvařeného zázvoru dáme do misky nebo zavařovací sklenice a zalijeme octovým nálevem. Necháme vychladnout, ideálně odležet během noci v chladničce. Takto naložený zázvor na sushi by vám měl vydržet v chladu až několik týdnů.

Zveřejněno 14. 5. 2015

Poznámka autorky Chefparade.cz

Další recepty a tipy na sushi najdete na www.milujusushi.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí nakládaný zázvor k sushi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KROR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí nakládaný zázvor k sushi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KROR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

is34@seznam.cz 14. 11. 2015 14:49
Tedy zázvor nakládám už 20 let, ale stále hledám fintu na odstranění těch nití v tom(vlíken)

Danca: to se mi líbí, zázvor mám ráda, ani sushi nemusím:-)) Jen mi chybí rýžový ocet

Myslela jsem, že zrůžoví jako ten upovaný...ale ne:-S. Že by třeba po delším odležení?? Ale chuťově je dobrý:yes:

Tématické fráze:
naložený zázvor, nakladany zazvor k sushi, jak naložit zázvor, nakladany zazvor, naložený zázvor recept, nakládaný zázvor recept, sushi zázvor, zazvor na sushi, zázvor loupat, jak loupat zázvor, naložit zázvor, nakladaní zazvoru, naložený zázvor na suschi, zázvor loupat nebo ne, naložený zázvor sushi, nalozeny zavor, naložený zázvor na na sushi, jak se naklada zázvor, recept na naložený zázvor, zázvor nalozeny v cukru

Suroviny:
zázvor čerstvý, ocet rýžový, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu