Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konzumní kmínový chléb s jogurtem

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 224 kJ /
2 922 kcal
Bílkoviny87,24 g
Tuky26,02 g
Vláknina41,35 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 8,06 g
Sůl20,05 g
Sacharidy563,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vykynutého kvásku přidáme zbytek vody, mouky a ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple 2-3 hodiny kynout. Krok 2: Pak lehce propracujeme, uděláme bochník, oválíme ho v mouce a dáme do pomoučené ošatky nakynout. Opět v teple, asi 1-2 hodiny. Krok 3: Vyhřejeme troubu na 250°C a na dno dáme kastrolek s horkou vodou. Krok 4: Vykynutý chleba vykulíme s oporou ruky na plech s pečícím papírem nebo fólií, postříkáme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (250°C - 15 minut, pak 200°C - 40-45 minut).

Zveřejněno 15. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Chleba je velice pružný, výborný i na druhý den (jako ostatně všechny celokváskové chleby), výrazně vonící kmínem.

Zdroj receptu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konzumní kmínový chléb s jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DjR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konzumní kmínový chléb s jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DjR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Ivuš, tak jsem vyzkoušela další chleba podle Tvého receptu, na které je spolehnutí. Já se ještě pořád až tak moc s kváskem nekamarádím a pořád se učím. Ale myslím, že se chleba díky Tobě celkem podařil. :-) Přidávám fotku a bod. :-K

Merylas: děkuji, Maruško :-K chleba máš stoprocentně povedený! :-8:yes:

Kvásek je určitě v pořádku, napadá mě, že jsem možná špatně přeložila chléb. Většinou totiž dělám oválný a jedině tento dělám (nevím proč) kulatý. Zkusím péct na 200 stupnů po celou dobu. Děkuji moc

KUKI1: tady jsou pěkně vypsané některé vady chleba ;-)
http://www.kvaskovepeceni.cz/vady-chleba/?fbclid=I...

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, čím se stane, že v první fázi pečení se mi oddělí kůrka a vznikne kráter? Stalo se mi to již podruhé a vždy u tohoto chleba. Peču na 230 a pak 200 stupňů. Snažila jsem se dotaz dostat na Vaše stránky Pekarnomanie, ale nedaří se.
Děkuji

KUKI1: pokud jste si jistá, že je váš kvásek v pořádku a tohle se vám nestává u jiného kváskového chleba, zkusila bych jako první snížit počáteční teplotu, i na 200°C (a vlastně tak péct po celou dobu).
Mně se odtrhla kůrka jen jednou, a vlastně si dodnes nejsem jistá tím, čím to bylo. - Jak píšu, může to být sladbím kváskem, horším prokvašením těsta a také i tehdy, zapracujete-li při tvarování do bochníku větší množství mouky. Vrstvy těsta k sobě dobře nepřilnou a kůrka se odtrhne.

tejaja: domácí chleby a hlavně ty kváskové jsou všechny bohužel lepší (musím to tak říct - ne každý může péct doma a musí kupovat), než drtivá většina dnes prodávaných. Ty chutnají jako vařené, jsou gumové už čerstvé - jak střída, tak kůrka.:-//
Když se zakusuju do tohoto, cítím tu nádherně nahořklou chuť kůrky a dávno pozapomenutou vůni kváskového chlebíka na jazyku....

cathleen::-D:-D:-D tak díky za odpoveď. Som prekvapená, príjemne, lebo skutočne vyzerá vynikajúco. :yes::yes::yes: Si šikulka. ;-)

tejaja: :-D díky za kompliment, ale je pečený v obyčejné troubě. Kynutý v ošatce, nesrovnatelně líp drží tvar.

Ivi, ten chlebík je pečený v rúre? Podľa toho, ako vyzerá, by som povedala, že v peci, nie? A predtým bol v ošatke, však? Vyzerá veľmi pekne. :yes:;-)

horenca: nikde spojení -dobře živený kvásek- nevidím:-O
Čtu jen -pravidelně krmený žitný kvásek- a to je něco jiného
http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

Také nevím co znamená " dobře živený kvásek" Já to dělám tím spůsobem, že dám trochu vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu polohrubé mouky a během kynutí ho často míchám abych vyhnala kysličník uhličitý, který zabíjí kvasinky.

Další ze série vynikajících chlebů:-O Cathleen, máš to pečení opravdu vychytané:-p+:yes: obdivuji moc.

opět krásný chleba

Sakra! Sakra! Sakra! Ten je tak nádhernej, že jsem si málem spolkla vlastní jazyk:-p miluju obyčejný chlebíček a tenhle je deLuxe:yes:
P.s.kez bych umela kvásek v BL podobě :-/

zizala: řekla bych, že chleby s jogurtem, syrovátkou, kefírem nebo podmáslím mám nejraději - jsou úžasně vláčné, voňavé:-p

Znám, jeden z těch Tvých, které dělávám na chalupě :-p:yes:

Tématické fráze:
recept kminovy chlebas jogurtem, chleba z jogurtu, kminovy chleb s psyliem, recept na konzumní chleb, recept na chleba, jogurtové slané pečivo, vady kváskového chleba, chléb konzumní recept, konzumní chléb recept, mouka bl 55, chléb z jogurtu, kváskový chléb s jogurtem, recept na kvaskovy chléb pečený v peci, vady chleba, chléb konzumní, kmínový chleba recept, irský chléb s s jogurtem s polohrubé mouky, chléb kmínový recept, konzumni chleba recept, domácí chleba s jogurtem trouba

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, jogurt bílý, sůl, kmín drcený, olej, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná

Přidat fotografie receptu