Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme podélně na pruhy cca půl cm široké, prostřední ještě podélně překrojíme. Na tácu posolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit.
Krok 2: Přichází moment, kdy je dobré zapnout troubu a předehřát ji na cca 200°C. Potom sůl pod tekoucí vodou z lilků opláchneme a plátky důkladně vymačkáme v papírových utěrkách. Na pánvi s troškou oleje opečeme z obou stran skoro dohněda a odložíme opět na tác s utěrkami.
Krok 3: Listové těsto rozkrájíme či rozválíme na plátky cca 20 cm dlouhé, 5 cm široké a 0,5 cm silné. Jednotlivé plátky potíráme trošku česnekem se solí, z pravé strany položíme plátek lilku tak, aby nahoře trošku přesahoval a nebyl až do levého konce.
Krok 4: Lilek potřeme pestem, do pravého kraje, od které se bude šnek smotávat, vložíme vodní kaštan a zamotáme. Dávala jsem vodní kaštan, protože původní záměr se sušenými rajčaty, díky jejich záhadnému zmizení, nevyšel.
Krok 5: Jednotlivé smotky dole trošku zmáčkneme, postavíme na plech s pečícím papírem a já je, pro jistotu ještě volně, svázala provázkem. Pečeme cca 20 minut.
Zveřejněno 16. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Moje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fleky s vepřovým masem
Jarda1972 před 6 minutami
Červená řepa-salát
Iveta64 před 15 minutami
Macaroni & Cheese
Neregistrovaný před 26 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 28 minutami
Francouzské brambory
Neregistrovaný před 30 minutami
Hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 34 minutami
Naše haše
Neregistrovaný před 36 minutami
Pikantní medová žebra
Neregistrovaný před 37 minutami
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 38 minutami
Domácí škvarky a sádlo
Neregistrovaný před 39 minutami
Tématické fráze:
vodni šneci,
tncz nova,
šneky s pestem,
snek z kaštanů,
papírový šneci,
sneky se sušenými rajčaty,
nakladane lilkove závitky
Suroviny:
lilek,
těsto listové,
olej,
pesto,
česnek,
sůl,
kaštan vodní
Komentáře (9)