Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš s karlovarským knedlíkem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Popecenicko.cz Popecenicko.cz

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 883 kJ /
4 274 kcal
Bílkoviny282,09 g
Tuky136,14 g
Vláknina57,40 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 4,38 g
Sůl10,43 g
Sacharidy461,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: POSTUP NA GULÁŠ: Maso nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. Krok 2: V hrnci rozehřejte sádlo a osmažte a něm cibulku. Až bude cibulka zlátnout, přidejte maso a dál restujte. Krok 3: Přidejte lžíci mouky a lžíci papriky, promíchejte a přidejte rajčatové pyré. Krok 4: Vše podlijte vroucí vodou. Já jsem podlila celkem hodně, skoro až do ponoření masa, protože máme rádi více omáčky. Krok 5: Přidejte chilli, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte. Krok 6: Hrnec přiklopte snižte teplotu a duste tak dlouho, dokud maso nezměkne. Pokud bude potřeba, dolévejte vodu. Mně to trvalo asi 2,5 hodiny. Krok 7: Až bude maso měkoučké, guláš podle potřeby dochutíte a pokud byste ho chtěli hustější, lze. Krok 8: Zahustit můžete několika způsoby. Ten první je, že do omáčky nastrouháte bramboru a provaříte. Druhý způsob spočívá v jíšce, tedy rozehřát v rendlíku lžíci másla a trošku hladké mouky, promíchat, zarestovat a zamíchat do omáčky, která po krátkém povaření zhoustne. Krok 9: POSTUP NA KARLOVARSKÝ KNEDLÍK: Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte do velké mísy. Krok 10: Mléko zahřejte na tělovou teplotu a nastrouhejte do něj trošku muškátového oříšku. Krok 11: Rohlíky zalijte mlékem, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, petrželku, osolte a opepřete. Přimíchejte mouku. Krok 12: Z bílků našlehejte sníh a opatrně ho zamíchejte do rohlíkové směsi. Krok 13: Těsto rozdělte na 3 části. Každou část navrstvěte ve tvaru šišky knedlíku na potravinovou folii (nebo na mokrou utěrku), tu zabalte a vložte do hrnce s vroucí vodou. Krok 14: Vařte 7 minut, poté otočte a vařte ještě dalších 7 minut. Krok 15: Knedlíky vyjměte z vody, rozbalte a nožem nakrájejte na plátky.

Zveřejněno 17. 5. 2015

Poznámka autorky Popecenicko.cz

Další recepty na http://www.popecenicko.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoK8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoK8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí karabáček, hovězí karabáček recepty, gulás s karlovarským knedlíkem, co je hovězí karabáček, gulás s knedlíkem, hovězí maso karabáček, co je vepřový karabáček, troubový guláš s karlovarským knedlíkem, vepřový karabáček, hovezi karabacek gulas, hovadzi gulas s karlovarskym knedlikom, hovězí karabáček recept, maso karabáček, hovězí maso - karabáček, hovězí karabáček-recepty, co je to hovězí karabáček, karabacek, gulas s karlovarský knedlík, hovězí maso karabáček guláš, guláš z hovězí karabáček

Suroviny:
maso hovězí na guláš, cibule, pyré rajčatové, sádlo, paprika sušená sladká, chilli, česnek, majoránka, kmín mletý, mouka hladká, sůl, pepř, rohlík, mléko, máslo, vejce, mouka hrubá, ořech muškátový, petrželka hladkolistá, sůl, pepř, fólie

Přidat fotografie receptu