Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pošírovaný chřest s rýží

Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest, bude opravdu plný chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 894 kJ /
2 365 kcal
Bílkoviny50,13 g
Tuky119,91 g
Vláknina27,04 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,78 g
Sacharidy232,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Krok 2: Zdřevnatělé konce chřestu odlomíme, bílý chřest pečlivě oloupeme, zelený nemusíme, opláchneme. Krok 3: Smícháme a vyšleháme vývar, víno a máslo a rozdělíme na poloviny. Dáme ho krátce prudce svařit (cca 1 minuta), pak teplotu snížíme, aby se nevařil, jen perlil. Krok 4: Chřest nakrájíme na kolečka, vložíme do půlky směsi s vývarem a pošírujeme do změknutí (asi 20 minut, záleží i na tom, jak máme zeleninu rádi měkkou). Je důležité, aby se nevařil, jen velmi mírně probublával, chřest bude chutnější a plnější chuti. Krok 5: V dalším kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm šalotku a česnek. Přidáme rýži, kterou restujeme. Zalijeme druhou polovinou směsi a vaříme téměř do měkka. Krok 6: Asi po 10 minutách slijeme k rýži vývar z chřestu a dovaříme cca ještě 4-5 minut. Tekutina by se měla úplně vsáknout. Krok 7: K rýži přidáme chřest, sýr, dochutíme a vypneme sporák. Necháme spojit chutě asi 10 minut a podáváme.

TIP: Chřest - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 5. 2015

Poznámka autorky spagetka

Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě popř. mléce nebo vývaru, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit.

Obvyklá teplota je do 80 °C. Tekutinu, kterou pošírujeme můžeme obohatit různými chutěmi a vůněmi. Nejčastěji se používá víno a bylinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pošírovaný chřest s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EB9k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pošírovaný chřest s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EB9k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Teri, fakt to bylo moc dobré, jemné, lahodné.;-):-p:yes:

Špargľa je lahodná zelenina, dala by som sa pozvať. :-D:yes:;-)

Tématické fráze:
chřest s rýží, pošírovaný chřest, vývar z chřestu, cina z chřestu, pošírovaný, chřest rýže, recepty chřest s rýží, chřest vývar, vařený chřest s ryzi, chřest recepty s rýží, posirovany cesnek, 3. co pošírujeme?, recept na chrest s ryzi, chrest a rýže, chřest srýží, cina chřest, pašírovaný, jak svařit ryži ?, recepty na chřest s rýži, ryze a bily chřest

Suroviny:
chřest bíly, chřest zelený, vývar zeleninový, víno červené suché, máslo, cibule šalotka, česnek, sýr strouhaný, rýže, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu