Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.

Různá ochucovadla jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Libeček je jednou z oblíbených a často používaných bylin. V kombinaci s dalšími zelenými listy připravíte chutné a zdravé ochucovadlo nejen do polévky.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem nebo nasekáme v mixéru. Neměla by ovšem vzniknout úplná kaše. Libečku by měl být větší podíl listů než stonků, celkem přibližně 1 litr. Krok 2: Směs posypeme solí a důkladně promačkáme vařečkou nebo paličkou z hmoždíře. Krok 3: Pak napěchujeme do čistých suchých sklenic. Čím víc budeme pěchovat a mačkat, tím bude více šťávy. Pro delší uchování můžeme směs zalít trochou oleje. Krok 4: Uchováváme v lednici, kde by mělo dochucovadlo vydržet týdny. Používáme na dochucení polévek. ale s mírou, směs dost koncentrovaná a slaná.

TIP: Jak používat libeček

Zveřejněno 18. 5. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Recept je z Dadalovy kuchařky.

Moje recepty a fotopostup najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9P1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9P1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Mám ještě od loňska a nezhořkl:-)

1974andrea: Já taky vyzkouším a zkusím dát olej před solí. Olej trochu uzavře porušené buňkové struktury sekáním a omezí působení kyslíku, možná to nezhořkne tak rychle.

janatka: Ivet, tohle ti určitě nezhořkne. Hořké jsem měla to od Jany R. a to se vařilo.

Tak já mám hotovo a jsem zvědavá jestli to zhořkne. Když jsem ochutnala, zdálo se to v pohodě.;-)

Určitě vyzkouším, letos je krásný a dokud je mladý bude to lepší. Měla jsem podobný problém s hořknutím u jiného receptu.:-8

Přečetla jsem si reakce a rady na libečkové maggi i polévkové koření, rozhodla jsem se využít pro začátek jenom libeček. Nakrájela jsem ho a povařila 15 min. Pak rozmixovala, vše v pohodě. Poté jsem dala 2 čajové lžičky soli a zklamání, už byl hořký...takže je mi to záhadou, že by to byla reakce se solí??? nechápu souvislost...

Já zase používám libeček jen tu nat do polévek,do brambor když vařím i do guláše a je to moc dobré.<3:-K:yes:

Jana Remkova: to je prima, že ti to nezhořklo :yes::yes::yes:

spagetka: A Ladi, 1 skleničku už mám vypotřebovanou!!! A super to bylo :-)

Holky, já jsem dala čerstvou a hodně mladou majoránku, možná ještě neměla ani tu chuť, co by měla být. Hořké jsem to fakt neměla, ale příště, podle toho, co slyším, ji raději asi nedám! :-D. No, tohle je taky super, Andreo :-) :yes:

No holky, po těch vašich experimentech zůstanu u nasekaného do mrazáku:-D

1974andrea: já nevím, fakt jsem to neměřila, ale 15 minut? Hele, až budu dělat, tak si lépe všimnu času.

spagetka:Za tak krátkou dobu by ti to nemohlo pustit tolik chuti, to je jako bys dala libeček na závěr do polévky;-)

1974andrea: Já ještě doplňovala, tys mi tam skočila :-D:-D:-D:-D. Já si nevšimla té doby vaření u J.R:-8:-8., ta doba 15 minut mi přijde ale fakt dlouhá. Já vlastně jen spařuju, nevařím doslova, tak mezi 3-5 minutami? asi tak nějak...

spagetka:Jana už to ochutnala, psala jsem jí to;-)

Tématické fráze:
maggi libecek, domácí magi, domácí maggi, libeček magi recept, konzervace libečku, pasta z libečku, libeček recepty, využití libecku, recept na domácí maggi, polévkové koření z libečku, libeček domácí magi, libeček konzervace, domácí maggi recept, magi, libeček recept maggi, catni z libecku, libeček maggi, libeček magi, recept na magi, libeckova pasta

Suroviny:
libeček, kopřivy, list celerový, sůl, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu