Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina tří druhů

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RAWMANIA.cz

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 655 kJ /
635 kcal
Bílkoviny13,32 g
Tuky10,08 g
Vláknina21,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy113,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmrzlé banány můžete vložit do mrazáku jak ve slupce, tak oloupané a nakrájené. Ty ve slupce se sice hůře po zmrznutí loupou, ale zato dostanete krémovější zmrzlinu. Ale není to až tak velký rozdíl. Krok 2: Zmrzlé banánové kousky rozmixujeme a dáme do mrazáku, aby se zmrzlina nerozpustila. Čokoládovou zmrzlinu vytvoříme tak, že rozmixujeme banány i s kakaem. U jahodové mixujeme dohromady zase jahody s agáve. Vždy si hotovou zmrzlinu dejte zpátky do mrazáku, aby se nerozpustila. Krok 3: Mezitím vytvořte čokoládu a nakrájejte zbytek surovin, které chcete ke zmrzlině přidat. Zmrzliny vytáhneme z mrazáku, naporcujeme, pokapeme čokoládou a posypeme zdobením.

Zveřejněno 18. 5. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina tří druhů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Exv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina tří druhů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Exv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Potřeboval jsem zužitkovat několik zralejších banánů, a byla z toho krémová zmrzka :yes::-p Nedoporučoval bych rozmixovanou směs dávat do mrazáku, protože se v ní vytvoří ledové krystalky, ale hned spotřebovat ;-)

RAWMANIA.cz: :-K:-K;-) já taky někdy řeknu : dám si švestku.....a ejhle - myslím slivovici ...:-)):-))

jarda Kadic: Jelikož používám agávový sirup často, říkám mu agáve. Ale omlouvám se, má chyba :-)

RAWMANIA.cz: Agáve je tučnolistá rostlina, podobná kaktusu a ne sladidlo.To se z ní vyrábí.Nedivím se,že někdo neví,co tím chtěl básník říci;-)

Miloslava Medková: Dobrý den, agáve je tekuté ovocné sladidlo s nízkým GI. Je to perfektní (a zdravější) alternativa pro klasický bílý cukr.

Více zde :-) : http://www.celostnimedicina.cz/agavovy-sirup.htm

Vyzkoušeno a LUXUSNÍ:yes:

Miloslava Medková 21. 5. 2015 12:49
Vážení.

Ráda by jsem věděla co je to agáve?
Prosím o vysvětlení.Děkuji.Medková.

Jitta Mat: :-) Ja poznám sorbet, ale keď je názov zmrzlina, tak som očakávala zmrzlinu, nie sorbet. V každom prípade vyskúšam. Čo je studené, to zbaštím bez ohľadu na chuť. :-D:-D;-)

tejaja: Asi jsi také (jako já) očekávala mléčný nebo smetanový mražený krém. Nicméně 100% sorbet alias ovocnou dřeň děláváme každé léto jahod i meruněk a jsou osvěžující. Co se týče mražených banánů, právě jsem dala do mrazáku smetanovou karamelovou zmrzlinu, kam jsem přidala i ten banán (krájený na malinké kousky). Toho bych se určitě nebála. :-)

RAWMANIA.cz: Vyskúšam, určite. ;-)

tejaja: zkus ochutnat a možná změníš názor ;-)

Ja neviem, ja som zmrzlinový maniak, ale zmrznuté banány, aj keď rozmixované, by som za zmrzlinu nepovažovala. ;-)

Tématické fráze:
zmrzlina ze zmrzlého ovoce, zmrzlina ze zmrzlých banánů, zmrzlina z zmrzlého banánu, zmrzlina ze zmrzlých jahod, zmrzlé banány, jak zužitkovat banány, zmrzlina ze zmrzleho ovove, zmrzlý banan, sorbet z banánů, zmrzlina z mražených banánů, osvezujici jahodova zmrzlina z mrazenych jahod, recepty ze zmrzlých jahod, zmrzlina ze zmrzlého banánu, zmrzlý banány, domácí banánová zmrzlina ze zmrzlého z banánu, zmrzlinová dřeň z banánu, zmrzlina ze tmrzlého ovoce, zmrzlina ze zmrzlého banánu, zmrznutí zmrzlina, ze tří ingrediencí domaci zmrzlina

Suroviny:
banán, banán, kakao, jahody, agáve, čokoláda, boby kakaové, ovoce, datle

Přidat fotografie receptu