Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na paprice se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 838 kJ /
1 395 kcal
Bílkoviny161,00 g
Tuky73,51 g
Vláknina4,36 g
Cholesterol 624 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy21,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na stejně velké kostky. Krok 2: Do hrnce dáme trochu oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Krok 3: Vložíme nakrájené vepřové maso a zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Krok 4: Zatažené maso posypeme mletou paprikou a jen lehce restujeme, přičemž jsme opatrní, aby paprika nezhořkla. Krok 5: Maso osolíme a podlijeme ½ litrem silného vývaru z vepřových kostí. Krok 6: Promícháme a dusíme v mírném varu do změknutí. Krok 7: Jakmile je maso měkké a vývar zredukován asi na polovinu, tak přidáme lžičku másla smíchanou se lžičkou hladké mouky a lehce zahustíme. Necháme provařit 10 minut, aby zmizela „syrová“ chuť mouky. Krok 8: Vzniklou omáčku dokončíme tím, že přidáme zakysanou smetanu. Krok 9: Vše promícháme a již nevaříme. Podáváme s těstovinami nebo karlovarským knedlíkem.

Zveřejněno 19. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na paprice se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DA1n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na paprice se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DA1n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::yes::-K

Do Segedinskeho guláše pravého Smetana nepatří vůbec.
Ale znám člověka který dává do Segedinskeho guláše salko. Opravdu nechápu

Ukládám do oblíbených a určitě vyzkouším

Paul Sulc:
No ... to Vás musím zklamat ... do tradičního szegedínského guláše se dává smetana sladká, protože samotná omáčka je dost okyselená zelím, pokud chcete přidat kyselost ... dochucuje se lákem ze zelí ...

Paul Sulc:
...a co takhle Tradiční pomazánkové, he?:-))

Mozna to je dobre, ale davna zkusenost mi rika, ze na podobne omacky, na paprice, svickova, koprova atd se nepouziva smetana kysela, ale sladka. Dodatecne lze okyselit horkym octem , ale zaklad je proste sladka smetana. Vyjimka je szegedyn gulas.

:-p:-p:yes:

:-KParáda...mňam...:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové plecko na paprice se smetanou, vepřové na paprice se smetanou, vepřové plecko na paprice, plecko na paprice, vepřová plec nejlepší recepty, vepřove na paprice, vepřové plecko recepty, vepřová plec, vepřové na paprice se zakysanou smetanou, vepřová plec recepty, plecko se zakysanou smetanou, vepřová plec se zakysanou smetanou, vepřové plecko recept, recepty z vepřové plece, recepty z vepřového plecka, vepřove na paprice recept, vepřové na papryce, zakysaná smetana recept, recept z vepřové plece, plecko recepty

Suroviny:
plec vepřová, paprika sušená sladká, cibule, smetana zakysaná, sůl, olej, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu