Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milfei - Mille Feuille

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marcik marcik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie58 801 kJ /
14 054 kcal
Bílkoviny92,80 g
Tuky164,64 g
Vláknina34,75 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,12 g
Sacharidy3 032,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V trošce mléka si rozmícháme vajíčka a směs mouky, pudingu. Mezitím si zbytek mléka dáme vařit, přidáme cukr a jakmile začne vařit, přilijeme směs vajíček s moukou. Za stálého míchání si uvaříme hustý krém, do kterého ihned po stažení z plotny dáme máslo a dobře umícháme. Dáme do mísy, pečlivě zakryjeme folií (musí přilnout k povrchu) a dáme do lednice nejméně na hodinu. Po vytažení potom mixerem prošleháme, aby se krém oživil. Krok 2: Listové těsto si rozdělíme a vyválíme na 2 stejné a 1 trošku větší díl. Větší díl si ořízneme ve velikosti těch dvou dílů. Dáme na plech (i ten odřezek těsta), propícháme vidličkou a dáme péct klasicky dozlatova. Necháme na mřížce vychladnout. Krok 3: Na tác si dáme jeden plát, namažeme trochou šlehačky a dáme krém. Zase plát a opět šlehačka a krém. Dáme poslední plát, ten taky lehce pomažeme šlehačkou a pocukrujeme. Zbylý kousek upečeného listového těsta si v misce rozlámeme, přidáme mouč.cukr, smícháme a posypeme řezy. Dáme do lednice na uležení a ztuhnutí.

Zveřejněno 19. 5. 2015

Poznámka autorky marcik

Je to francouzský dezert, v Řecku je ale velmi oblíbený, prodává se jak v cukrárnách, tak i jako polotovar.

Mille Feuille znamená tisíc listů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milfei - Mille Feuille

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EB8k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milfei - Mille Feuille

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EB8k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vypadá náramně! Prosím ten větší ze tří plátů dám na spodek nebo nahoru?

aalena1: ten větší plát se zařízne ve stejné velikosti jako zbývající a ty odřezky se rozdrobi a použijí se při posypu. Dá se to samozřejmě upéct už zarizle a odrezky zvlášť, ale mě se to osvědčilo takhle. Omlouvám se za hacky a čárky, píšu přes mobil

prosím to těsto se nevyvaluje ? :-?

Jarmila:
Dá se koupit těsto, sice dražší, na papíru již rozválené. Dobře se s ním pracuje, dá se dělit i s papírem a ani byste ho nemusela ořezávat:-)
Pokud chcete mít horní plát nerozfofrovaný při krájení řezů (ale lze to pěkně nakrájet "pilkou), tak zkuste jeden plát nakrájret na díly už před pečením (na papíru a neoddělovat - pečením se to rozestoupí) a po upečení poskládat na krémem potřené pláty a teprve následně řezy dokrojit:-)
Technická:
"dáme péct klasicky dozlatova"
No, já peču při 220 až 230°C:-D

Zobrazit starší odpověď

:-Ktak zítra běžím také a tu dobrotu si nesmím nechat ujít,je to velice lákavé a připomenu si Řecko:-),kde jsem si to dávala;-)

newparanet 1. 4. 2016 13:48
tisíc listů, dobrý název, lepší než mi nabídl překladač z franc. MROŽOVNÍK

Milfei - mrožovník

Přeloženo z jazyka Francouzština:-D

Zadala jste to foneticky, překladač z toho musel být perplex. mille feuille by určitě zvládl dobře.

Danielko budu ráda, když vyzkoušíš ;-)

:yes:Hmm, zdá se, že Danielka dnes pomaže pro listové těsto :-p;-)

Krása, tenhle zákusek musí být moc dobrý :-p:-p

Tématické fráze:
mille feuille, mille-feuille, millefeuille, mille foile, mille feuille recept, millefeuile, mille-feuille recept, mille-feuilles, mille feuile, mille feuille tisíc listů, mille feillae, millefeule, millefeulie, mile feuille, mille feuilles, millefemille, dezert mille recept, „být perplex”, mille feuile kolač, francouzský dezert mille feuille

Suroviny:
těsto listové, mléko, cukr, pudink vanilkový, vejce, máslo, šlehačka, cukr moučkový, pudink

Přidat fotografie receptu