Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustnice Orlováků s nočkama

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 296 kJ /
1 027 kcal
Bílkoviny35,78 g
Tuky10,20 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy193,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme si vařit žebírka, nebo jakékoliv uzené maso, přidáme do něj zelí i zelnou vodu-čím víc-tím lépe.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a odstavíme polévku. Krok 2: Nakrájíme na drobno česnek a přidáme ho do vroucí polévky. Krok 3: Uděláme si těstíčko z mouky, vajíčka a vody a přes haluškovač je házíme do vařící osolené vody.
Když vyplavou na povrch, jsou hotové - přidáváme je do polévky až na talíř.

Zveřejněno 26. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Omlouvám se za fotku. Polévku jsme vařili u dcery a neměla jsem k dispozici můj foťák a bohužel, vyfotila jsem ji jen jednou. Pokud byste někdo dělali tuto supr dobrotu, budu ráda, když foto přidáte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustnice Orlováků s nočkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lg8D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustnice Orlováků s nočkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lg8D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Krásna polívčička! Unikla mi, dobre že ju Rebi vytiahla.
:yes:

rebeka: já bych tuhle polévku rebi mohla Láďovi dělat snad každý den, jen kde brát ten lák ze zelí? Díky za vyzkoušení a foto;-)

Jani,polévečka je skvostná;-):-p:yes:manžel dokonce prohlásil,že mu chutná víc,než ta"klasická"se šlehačkou,klobásou atd.,co dělávám:-//:-D
do nočků jsem přidala sušený libeček;-)
posílám bodík a fotku;-):-K

Eli, no, uvidíš, že pomáhá!:-)):-D Ale ten zástup na WC potom!:-)):-D:-))

Janinko, i bez přečtení komentářů jsem si okamžitě řekla, že je to ideální "vyprošťovák" :-)). Mám na ni chuť i teď, a to není zrovna denní doba pro oživovací kúru po prohýřené noci...;-):-D
Díky za recept, padá v oblíbené k vyzkoušení...Bůh ví, že na ni jistě brzy dojde...:-)). Teď jde jen o to, aby byla včas připravena!!! ;-)

Proč do zítřka? Nechej ji tady! Udělej si jinou! Náááádhera! Přesně tak by to mělo vypadat, nenapadlo by mne tam nechat na fotku ta žebra! Pořád se učím!:-S A přesně z takových byla i ta má kapustnica vařená.:yes: Díky, teda za půjčení:-S

Jani, do zítřka ti půjčím fotku.

No, je to možné, Terezko, však píšu, že je to i krajová záležitost. Manželovi rodiče se měli taky co ohánět s tolika dětmi, ale co jsem je znala a pokud jen trochu mohli, vždy měli dvě prasata, ale taky z nich nikdy moc neměli:-)) Děti se daly každý svou cestou a když byla zabíječka, všichni se na ni sešli. To bylo lidí, jak na svatbě!:-)):-D

Jani, tak přesně ten recept mám zpracovaný, asi ho zítra zveřejním, je to opravdu bomba, dávám vařit vždy více masa než použiji do polévky, protože to maso má fantastickou chuť a moc mi chutná.:-p

Janka, tá úplne správna kapustnica je všade iná. U nás na Šariši je tá úplne správna z čistej kapustovej šťavy ( láku ) ,asi toto mal na mysli Jenda. Robila sa tak generácie, a myslíš, že nie je správna ?:-? Nikdy sa nerobila pri zabíjačke, východ bol vždy chudobný, o zabíjačke mohli ľudia iba snívať...

Jendo, úplně ta správná slovenská kapustnica,(je to samozřejmě dáno krajem), ale ve Strečně, když se zabíjí prase, tak jak se vaří to maso a všechno na tlačenku a jelita a jitrnice, tak až do toho vývaru se pak dává ta voda ze zelí a trocha toho zelí. Nesmí to být zelňačka!! Jen vývar s trochou zelí a pak halušky. To ti povím, že tahle polévka je lomcovák a po flámu, jaký většinou po zabíjačce je, tak to je vyprošťovák, že kotel té polévky na druhý den je málo! (no, ale bývalý manžel pocházel z 9 dětí) tak se není co divit, že kotel byl málo, že?:-)):-D

Jani, kapustnica je skvělá polévka, s tím hrnkem zelového láku jsi mi připomněla, že někde mám zajímavý receptík na vyloženě regionální slovenskou kapustnicu.Připravím ke zveřejnění.
Je to na bodík:-!:-p:yes::yes:

Já tam zapoměla dopsat, že to maso ze žebírek se do toho může obrat. To je síla polívka, po opici nemá konkurenci! A díky spagi!;-) Přidám lepší fotku, hned jak ji zas budu vařit, tady ta nebyla na sporáku déle, než 20 minut:-(

Jani ani ta nezřetelná fotka chuťovým buňkám nevadí - hlásej se o slovo :-D;-):-p:yes:

Tématické fráze:
slovenska kapustnice z uzených žeber, slovenská pravá kapustnice, kapustnice, zelova polévka, polévka kapustnice, slovenská kapustnice, vyprošťovák po flámu, polévka vyprošťovák, kapustnice polévka, zelová čalamáda, vyprošťovák po opici, nerez haluškovač, polévka po flámu, zelove polevky, pravá kapustnice, recept na lák na prase, spravna zelna polivka recept, kotle na zabiječku, polévka s nočkama, zeli s nockama

Suroviny:
žebra, zelí kysané, voda, česnek, masox, mouka polohrubá, vejce, voda

Přidat fotografie receptu