Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená polévka

Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť, což z něj brzy udělá stálici vašeho rodinného jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, celer, petržel, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Krok 2: Uzené krátce opláchneme vodou a dáme vařit spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Krok 3: Po uvaření vyndáme maso (kosti obereme) a nakrájíme, vyndáme také koření. Krok 4: K polévce přidáme sůl, pokud je třeba, a přivedeme k varu. Krok 5: Na pánvičku dáme olej, přidáme mouku a usmažíme jíšku, kterou vmícháme do vařící se polévky. Krok 6: Vaříme 15 minut, 5 minut před koncem přidáme za stálého míchání polévky trochu krupičky (vařením nabyde) a dovaříme.

TIP: Abeceda polévek

Zveřejněno 26. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjQm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjQm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

kikajz:
DOBRÝ DEN, asi jste špatně četla, tam je jíška, nikoliv mouka. Navíc je to specialita oblasti, nikoliv čirá ale zahuštěná právě tou jíškou. U nás se ještě k bramborám dávají na skus vařené kroupy.
Máme to jako přesnídávkovou polévku. Na závěr doladí se chuť rozetřeným česnekem se solí a majoránkou. Ale to je zase naše oblastní specialita.
,,toš teda tak,,

kikajz: Tak někdo uzené polévky jíškou zahušťuje, zrovna nedávno jsem dělala podobnou. Krupičku zase většinou přidávám do zeleninových polévek.

Mouka do polévky to je tedy nádhera vůbec nechápu, proč bych jí tam měla dávat. A zelenina bude taky úplně rozvařená..

:-)<3:yes::-K

Ferenc: Odporným? Smrdí a pálí na jazyku?? Chemíčkáři, co hledají dnes chemku všude:-D Bohužel, je všude! I v tom Vašem uzeném mase, vodě, zelenině,....Podobní lidé mne vždy vytvoří úsměv na tváři:-) Jinak recept ok:yes:

Co vám to uzený udělalo, že ho musíte degradovat něčím tak odporným, jako je Masox? Smrdí to a pálí na jazyku.:-(

Miloš Fischera 16. 8. 2017 17:47
Kdo neumí vařit, přidá Masox, či jiná chemická dochucovadla. Proboha proč? když udělám pořádný vývar, nemusím používat chemii. javascript:;

Jiří Macík 13. 11. 2015 19:04
Není zbytečné dávat do polévky jíšku i krupičku, proč neudělat jíšku rovnou z krupičky?:-?

přidávám se uzená polévka je nejlepší koupil jsem uzené kosti a ted je vařím se zeleninou mám rád opravdu silnou uenou polévku :D

TAKÉ dnes u nás byla uzená polévka;-)

Verčo,vynechala jsem krupičku a jišku,ale i tak jsme si pochutnali:-p:yes:Ťukám další bodíček a posílán foto:-)

tak to je holka šikovná, věřím, že bude chutnat. My kroupy, ani rýži v polévce nemusíme, takže jsem tam dala krupici, ale každý dle své chuti. ;-)

Štefane, jen ať se dceruška učí, to je dobře a s tou rýží absolutně nic nezkazí, já jí dělám dokonce s rýží raději.;-)

Stefan Mareš 23. 6. 2009 17:55
Akorat ji dcera začala vařit, tak uvidíme. Do teto polévky však vhodila trochu rýže místo krupice. Dceři je 17let;-)

Eliza, nad tým sa nezamýšľaj;-);-) Zelenina plná dusičnanov môže je oveľa nezdravšia:-D Máš pravdu, polievky z údeného sú báječné, a človek ich neje často, párkrát do roka - to nikomu neublíži:yes:

Tématické fráze:
uzená polévka, uzená polévka s rýží, uzená polévka recept, polévka z uzeného, uzena polevka z zeber, recept na uzenou polévku, uzená polívka, polévka z uzených žeber s rýží, polevka úzena, recept uzena polevka, uzená polévka se zelím, polevka z uzeneho masa, polévka z uzených žeber, recepty uzená polévka, polevka z uzenych kosti, uzená polévka z žeber s rýží, polévka z uzeného masa s rýží, uzená, polívka z uzeného masa, vyvar z uzenych kosti

Suroviny:
žebra uzená, mrkev, celer, pórek, petržel, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, krupička, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu