Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 924 kJ /
2 611 kcal
Bílkoviny73,01 g
Tuky76,02 g
Vláknina22,05 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 6,52 g
Sůl16,03 g
Sacharidy397,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přibližně 12 hodin předem umícháme v míse rozkvas. Zakryjeme proti osychání a necháme pracovat. Krok 2: K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto. Můžeme to udělat ručně nebo robotem, ale je možno použít i pekárnu, program bez předehřevu. Krok 3: Vymísené těsto lehce omoučíme a necháme nakynout (2-3 hod.), pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Krok 4: Necháme je vykynout přímo v bagetovém plechu nebo na plechu s pečícím papírem – fólií (1-1,5 hod.) a upečeme ve vyhřáté troubě (250°C/5 min, pak 220°C/15 min).

Zveřejněno 21. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz

Bagety jsou moc dobré, nadýchané, a přesto žádná „vata“. Stejné vlastnosti mají i druhý den.

Semínko melu elektrickým tříštivým kávomlýnkem, který jsem si koupila jen pro tento účel.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l3o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l3o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dobré ráno, predpokladám, že sa najprv robí rozkvas. Vďaka!

magdalenka: ano :-) upřesním to v receptu.

:yes: dobrá inspirace, už delší dobu jsem nepekla nic z podmáslí, díky za recept

Moc hezké bagety:-p+:yes:

Ježíš, zas mňamka. Bych se na to nejradši už vyprdla velebnosti. Takový pěkný jsou a ta strukturka..:-p:yes:

cathleen: Rozhodně, už mi zas "žije" ;-) Jo a díky za odpověď.

spagetka: myslím, že určitě. Používám podmáslí šlehané, je docela dost husté. Budeš dělat s kváskem?

Mohu použít domácí kefír? Jinak vše mám.:-p:yes:

:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
domácí kvásková bageta recept, kváskové rohlíky, kvaskove rohlíky od cathlen, recept na nadýchanou bagetu, domaci kvaskova bageta, kváskove bagetky, kváskové domácí rohlíky, nadychane bagety, pšeničné kváskové dalamánky, domaci kvaskové bagety recept, kvásková bagetka recept, kvásková máma recepty, domácí kvaskove bagety, nadychane kvaskove bulky, nadychane kbaskove rohliky, bageta se seminky recepty, recept na kváskovou bagetu, kvaskova bageta z pekarny, kvaskove bagety s pekarny, zitne kvaskove korenove bagety

Suroviny:
kvásek krmený, voda, mouka chlebová pšeničná, podmáslí, voda, cukr, sůl, máslo, sádlo, semínka lněná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu