Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové risotto zapečené pod grilem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 170 kJ /
2 192 kcal
Bílkoviny107,64 g
Tuky56,22 g
Vláknina25,46 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 3,73 g
Sůl9,59 g
Sacharidy282,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji opečeme kolečka neoloupaných cuket dočervena a dáme stranou. Olej vylijeme a na pánvi na másle pomalu smažíme drobně nakrájenou šalotku a rozpůlený česnek. Pak česnek vyndáme, přidáme čtverečky šunky, nepropláchnutou rýži a opékáme, až rýže zesklovatí. Krok 2: Zalijeme vínem, necháme odpařit a postupně doléváme horký vývar, vždy necháme vsáknout a takto pokračujeme, dokud není rýže al dente. Krok 3: Dochutíme solí a pepřem, vmícháme opečené cukety, petrželku a vše přendáme do zapékací nádoby vytřené máslem. Krok 4: Povrch poklademe plátky plísňového sýra a prudce zapečeme pod grilem, aby se sýr rozpustil. Podáváme horké posypané parmezánem.

Zveřejněno 24. 5. 2015

Poznámka autorky zizala

Risotta italského typu doma prostě milujeme :)

Inspirovala jsem se ve starším Apetitu.

Moje další recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové risotto zapečené pod grilem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7PL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové risotto zapečené pod grilem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7PL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
risotto bez sýra, zapečene pod grilem, recept cuketa šalotka

Suroviny:
rýže na risotto arborio, cuketa, olej olivový, máslo, cibule šalotka, česnek, víno bílé, vývar kuřecí, šunka sušená, sýr s bílou plísní, sůl, pepř, petrželka, parmazán

Přidat fotografie receptu