Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový nákyp s citronovou příchutí

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 619 kJ /
387 kcal
Bílkoviny36,81 g
Tuky19,42 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy15,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte tuhý sníh. Do něj pak opatrně vmíchejte žloutek, tvaroh, oslaďte dle libosti, přidejte strouhanou citronovou kůru (předtím jej několikrát spařte vroucí vodou nebo namočte do octové vody, aby se zbavil chemie a voskování) a navrstvěte do zapékacích mističek. Pozor! Počítejte s tím, že hmota poměrně dost nabude, neplňte tedy mističky až po vrch. Krok 2: Pečte na 180°C přibližně půl hodinky, dokud nákyp nevystoupá a nezezlátne na povrchu.

Zveřejněno 26. 5. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Geniální jednoduchost. Dokonce ani proti dietetickým pravidlům tohle mlsání moc není. Prostě paráda! Kdo má rád vůni citronové kůry a její mírnou hořkost, bude spokojen. Inspirováno gurmánkou Laduš :)

Pozn. V originálním receptu byl použit pomeranč - kůra i šťáva. Obsahoval navíc i dvě lžíce hrubé mouky nebo krupičky, kterou jsem ale nedala a myslím si, že chuti dezertu to neublížilo.

Dětská specifika:

- tvaroh je vhodný pro děti od 1 roku pro svůj vysoký obsah bílkovin

- citron jakožto exotické ovoce a potenciální alergen je taktéž vhodný až od 1 roku

Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový nákyp s citronovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPYp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový nákyp s citronovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPYp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mama v kuchyni: Bylo by dobře, kdybys opravila následující: (použila jsem fruktopur a cukr z pravé vanilky) - cukr z vanilky? :-O
8-( Vím sice, že se cukr z vanilky nevyrábí, že to má být vanilkový cukr z pravé vanilky, ale vyznívá to tak.

Luxusní :-p

Jasně píše,že do ušlehaného bílku přijde žloutek.Nevém,co je na tom nejasného.

Holky přesně :yes: Zuzun myslíš tvaroh + bílek (bez žloutku) nebo ještě něco jiného? Ráda se přiučím ;-)

zuzun:Moje rec;-).
Vyborne i pro cvicici nadsence jako jsem ja:-D.

Dobre!! A nakyp jen z bilku a se sladidlem je total dietni, I kdyz cele vejce taky nezabije. Jasne, na co mouka, ja ji nepridavam nikam a vubc to neni poznat. Bodik:yes::yes::-p

:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
tvarohový nákyp, tvaroh proti horkosti, dezerty s citronovou příchutí, fruktopur top top recepty, dezert tvaroh citronová kůra žloutek bílek krupice, frukopur recepty, fruktopur recept

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, cukr, citron

Přidat fotografie receptu