Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové briošky

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Středně náročný

Suroviny

Porce: 18 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 127 kJ /
3 615 kcal
Bílkoviny93,89 g
Tuky111,49 g
Vláknina18,92 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 3,47 g
Sůl8,57 g
Sacharidy528,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko s vodou osladíme a ohřejeme na teplotu lidského těla, rozdrobíme do něj kvasnice a necháme je vzejít. Krok 2: V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutky, strouhanou citronovou kůru a rum, nakonec střídavě vléváme vzejitý kvásek a rozpuštěné máslo. Krok 3: Vypracujeme vláčné a nelepivé těsto, které necháme půl hodiny kynout, pak těsto přemícháme a necháme znovu nakynout. Krok 4: Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 18 dílků, z každého dílku vyválíme váleček, ze kterého uděláme suk. Krok 5: Suky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme je 30 minut kynout. Krok 6: V misce rozmícháme bílky s kapkou mléka, suky potřeme a posypeme mákem. Krok 7: Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 st. do zhnědnutí.

Zveřejněno 26. 5. 2015

Poznámka autorky ivulinka

Našla jsem tu několik receptů na briošky, ale žádný z nich není shodný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPjz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPjz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

jindradvorakova1961: Já taky děkuji, snad vás nezklamou a budete se k nim vracet:-K

Dobrý den. Tak jsem dělala dnes poprvé a vypadají úžasně. Děkuji za recept. :-8

Anfulka :tak to se budu v brzké době těšit na fotodokumentaci;-)

Tak to ja se co nejdrive zaregistruji.dekuji za radu.

Andulka: jsem moc ráda, že recept nezklamal a že jste si na něm pochutnali, děkuji moc:-K

Andulka: Andulko, fotky mohou přidávat pouze registrovaní.

Tak jsem dnes udelala.pouzila jsem pekarnu testo bylo nadherne krasne se s nim pracovalo a hlavne upecene briozky vsem moc chutnali.diky za recept.chtela jsem pridat foto ale neslo mi to nevim proc.

Jaroslava 27. 5. 2015 09:21
Před chvílí jsem tady psala, že už žádné jiné těsto, než to univerzální už dělat nebudu, ale při pohledu na tyto briošky se musím přiznat, že vyzkouším i tohle. Moc se mi líbí jak hotové dílo, tak i ingredience. Určitě to bude moc dobré ke snídani. Pak podám hlášení, co je lepší.:yes:

Veľmi pekné briošky. :-)

súhlasím...:yes:

Moc hezké je máš :yes:

Ivuli, opet bezvadny recept s neskutecne krasnou prezentaci.Jsi mistr varecky i fotaku:-K.

Hezké je máš,budu je muset vyzkoušet :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:-O:yes: máme je rádi, tak vyzkoušíme :-K

Ahoj Ivanko;-),miluju briošky a tvoje obzvlášť:-p:-D:yes:
Vypadají úžasně:yes:

Tématické fráze:
briošky recept, brioška recept, briosky, recept na briošky, brioška, recepr briošky, nejlepší domáci makove suky, briozky, youtube.cz recept na makove testo, vlacna brioska, bryošky, makové briožky, makové briožky recept, briozka, brioška kynuta, makové suky, domácí kynuté briošky, briosky.cz, makovy suk, recept na domaci makovy suk

Suroviny:
mouka hladká, kvasnice, voda, mléko, máslo, cukr, sůl, vejce, kůra citronová, rum, cukr vanilkový, mléko, mák

Přidat fotografie receptu