Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový voňavý crumble

Rebarbora je vděčnou a nenápadnou zeleninovou ozdobou jarní zahrady. Je mnoho možností jak jí zpracovat, ale pečené moučníky jsou opravdovou delikatesou. Ty sypané máslovou drobenkou obzvlášť.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 686 kJ /
1 598 kcal
Bílkoviny10,70 g
Tuky83,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru omyjeme a nakrájíme na malé asi dvoucentimetrové kousky. Přendáme do kastrůlku, přidáme koření, posypeme cukrem a zalijeme griotkou nebo portským vínem. Na mírném ohni povaříme asi 2-3 minuty, ne víc. Krok 2: Odstavíme a necháme zchladnout, můžeme nechat i přes noc. Krok 3: Vyndáme koření. Rebarboru přendáme do zapékací misky nebo menších mističek. Z mouky, másla a cukru, připravíme drobenku tak, že všechny suroviny promneme, aby vznikla jemná směs a tou zasypeme povrch zapékací nádoby. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zezlátnutí drobenky. Šťáva z rebarbory by měla probublávat a zhoustnout. Krok 5: Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme se zakysanou smetanou.

TIP: Nejlepší moučníky s rebarborou

Zveřejněno 26. 5. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Rebarboru není nutné loupat, jak to mnozí dělají. Tenká slupka při tepelné úpravě krásně změkne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový voňavý crumble

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPk1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový voňavý crumble

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPk1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Pěkné:-p+:yes:

Moc pěkné, líbí se mi nápad s použitím trošky alkoholu :-p

Ani nevíš, s jakou chutí bych si dala:-p:-):yes:

chocolate:Lucko díky, ten můžeš přece udělat i z jiného ovoce, já třeba miluju blumový nebo švestkový. To koření je tam super;-)

Rebarboru sice nemam, ale tvuj crumble je paradni.

:-p:-p:-p:yes::yes:

:yes: taky mi dozrává a nevím, co s ní:-))

Tématické fráze:
co udělat z rebarbory, je nutné loupat rebarboru, jak loupat rebarboru, loupat rebarboru, uprava rebarbory, uprava rebarbory, rebarbora loupat, rebarborový crumble, rebarbora crumble, rebarborový zákusek, co udělat s rebarborou, crumble rebarbora, cremble s rebarbora, jak loupat rebarbora, rebarbora -koláč bez mouky, reberbora loupat, rebarborový alkohol, crumle rebarbora, loupat rebarboru nebo ne, je nutné loupat rebaroboru

Suroviny:
rebarbora, badyán, skořice celá, cukr třtinový, griotka, smetana zakysaná, máslo, cukr třtinový, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu