Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní fazole v chlebu

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 955 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny115,39 g
Tuky15,92 g
Vláknina152,68 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,00 g
Sacharidy131,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso a klobásu. Krok 2: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a protlak. Restujeme asi 1 min a přidáme k fazolím. Zahustíme střídkou chleba a provaříme. Komu se to bude zdát řídké, může zaprášit moukou. Krok 3: Dochutíme pepřem, chilli, příp. česnekem. Krok 4: Z chleba odkrojíme vršek a vydlabeme střídku a krátce zapečeme v troubě. Naplníme fazolemi a můžeme podávat.

Zveřejněno 27. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní fazole v chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NR0L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní fazole v chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NR0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Maivo ano to bylo, taky jsem si vzpomněla na tu dobu buranstva kdy kdo nerýpal guláš z chleba jako by nebyl... kůrku miluju a rozhodně nechci aby se mi zevnitř blemcala horkou polívkou. Čili nevím odkud tento nesmysl přišel ale opravdu vrchol buranismu. Snad se dá přikusovat

:yes::yes:<3:-K

Casino
mate pravdu, vdyt dobry, vonavy zitny chleb, to je pohadka, ani se nemusi mazat. A tady v USA se dosti mizerne shani. Kdyz na tom obrazku vidim uz jen ten uriznuty vrsek, mam hlad. A ted do toho naprskaji nejakou blebtaninu, misto na talir.

Nadia22: Úplne s tebou súhlasím, žiadna bleptanina. Dať si v Tatrách na Štrbe cesnačku v chlebovom bochníčku je polahoda. A u nás dostať aj iné podobné polievky v chlebe a môžem potvrdiť to, čo píšeš, vnútro "misky" pekne nasiakne a kôrka zvonku krásne chrumkavá. A všetci to zdlabú, málokedy niečo z misky ostane. Niekedy dostať bochničky na polievku aj v obchode.;-)
https://www.tripadvisor.sk/LocationPhotoDirectLink...
http://www.schnitzel.sk/aupark-bratislava-fazulova...

Zobrazit starší odpověď

mika 59
Zda se , ze mit odlisny nazor na neco ci byt trochu kriticky se mezi Cechy nenosi, dotycny hrisnik je hned setren.

Paul Sulc: yanull: :yes:
...nám kdesi pod Triglavem podali v bochníčcích gubovou juhu. Mně, který má z chleba nejraději kůrku, to přišlo jako neskonalé plýtvání, protože ta jedlá nádoba se fakt jíst nedala :-((
No, byly tam (jako všude) i slepice... Takže možná, po několikeré recyklaci, ten boží dárek ve finále něco sezoblo :-D

Psala jsem to z vlastní zkušenosti, jednou jsem takto servírovala "vylepšenou" bramboračku a podruhé rozpuštěné sýry se slaninou, zapékaly se v chlebu a střídka se k tomu přikusovala. "Obal" vždy pochopitelně zůstal, naštěstí ho dostaly slepice, ale i tak mi ho přišlo líto, protože byl čerstvý a jinak by se snědl. A při dnešních jeho cenách bych určitě volila talíř ;-). Hezký zbytek neděle též přeji, jídlo se mi líbí, poslala jsem mu již předtím 11. bodík :-K.

Paul Sulc:

yanull:Já respektuji každý názor a nikomu to nenutím. Je to forma prezentace a vybrat si může každý. Jsou pekárny, které
pečou bochníky přímo k tomu účelu.Přece jsme dospělí a víme, že každému se líbí něco jiného.. Přeji krásný teplý nedělní večer.:-K

Paul Sulc: S tímto názorem se ztotožním. Toto je velmi pěkně naservírované, oku lahodící, ale praktické to moc není. Posuzuji to všeobecně, nic proti autorce tohoto receptu. Myslím, že ten chleba málokdo dojí a jestli má skončit ještě v popelnici, tak se raději přimlouvám za proutěný košík se lněnou utěrkou a v ní hezky nakrájený voňavý chleba, aby si každý vzal tolik, kolik sní.

Myslite, ze by to bylo take dobre po kulturnim zpusobu? Proste jist to z talire a v ruce mit krajic toho dobreho zitneho chleba, nez se dloubat v nejake blebtanine.?

V určité době podávané podobné pochoutky v chlebu byly velkým hitem:-p+:yes:

Miluju tyhle jidla servirovane v chlebe, jak labuznicky to vypada! Mnam, bodik...:yes:

Oku lahodící dobrota:yes:

Efektní způsob ;-):-):yes:

to vypadá moc hezky:yes:

Krásně to vypadá, tyhle zahuštěné pokrmy v bochníčku jsou vděčné :-p:yes:

To vypadá nejen dobře, ale i chutně:yes:+

Dobré a krásne.

Veľmi dobré papanie. :-)

Tématické fráze:
fazole s chlebem, fazole v chlebu, pikantní fazole recept, recept fazolovy do chleba, kdy solime fazole, bostonsky chléb, recept fazole v chlebe, mexické fazole s chlebe, rozpuštěné syry v chlebu, recept na mexické pikantní fazole

Suroviny:
fazole červené, maso uzené, klobása pikantní, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, cibule, česnek, sůl, pepř, chilli, bobkový list, koření nové koření, sádlo, chléb

Přidat fotografie receptu