Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehká frittata

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 115 kJ /
506 kcal
Bílkoviny37,86 g
Tuky29,55 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 797 mg
Sodík 399 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy20,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek s paprikou osmahněte do změknutí na másle - asi 5 minut a osolte. Krok 2: Menší zapékací misku vymažte máslem. Vejce rozšlehejte, zašlehejte lučinu, pepř a sůl. Krok 3: Vmíchejte zchladlou zeleninu a pokrájenou šunku, nalijte do zapékací misky a pečte dozlatova a do ztuhnutí vajec, trvá to asi 30 minut.

Zveřejněno 29. 5. 2015

Poznámka autorky hosta

Zdroj: Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehká frittata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPyz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehká frittata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPyz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

To bude vážně dobrota! Už mám uloženo. Jednoduché a docela i dietní lehké jídlo. :-p:yes:+

hosta: No jistě, vždyť já chválím a taky jsem ti dal bod. :-)
Můj komentář byl jak se sluší jen doplnění receptu a ne celý nový recept.
No a vidíš, děláte doma selskou omeletu a netušíte, že je to francouzská kuchyně :-O:-D

:-p:yes::yes:

Dík za nápad k dnešnímu obědu, místo Lučiny dávám zakysanou smetanu:-p

Pěkné:-p+:yes:

Drobek: :-)) - to taky občas přijde na řadu, říkáme tomu selská omeleta:-)) Tohle bylo ale cíleně jen takto podle receptu s lučinou a zeleninou;-)

Abych pravdu řek tak fritata patří mezi jídla které směle můžem nazvat "ukliď si v lednici". ;-)
To není nic špatného, chci říct, že se tam může dát vlastně téměř cokoli, jediná podmínka je, že tam patří našlehaná vejce. My fritatu moc rádi. :-p
Jen ještě podotknu, že je dobré dát ji nakonec, když vejce ztuhnou vespod dát ji pod gril. Tak to aspoň dělá Jacques Pépin.
Bod je snad samozřejmý.

Mnam, tohle je mi moooc sympaticky. Delala jsem neco podobneho, ale jen z bilku. Bodik:yes::yes::-p

Tématické fráze:
zeleninová fritáta, fritata, frittáta, fritata recept, brokolicová fritata, recept fritata, apetitt, frittáta recept, frittata z pomazánka z lučiny, jak se děla frittata, frittáta recepty, dietní frittata, fritáta s houbami recept, cuketová fritata, selská bramborová frittáta, frittáta s lučinou, tuňákova frittáta, lehke jidlo, omeleta fritáta recept, dietni fritata

Suroviny:
pórek, paprika čerstvá červená, máslo, sůl, pepř mletý, vejce, jogurt, šunka

Přidat fotografie receptu