Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortík

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janusa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie48 704 kJ /
11 641 kcal
Bílkoviny214,79 g
Tuky541,65 g
Vláknina9,76 g
Cholesterol 3,07 g
Sodík 2,36 g
Sůl5,93 g
Sacharidy1 471,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dvoupatrový dort uděláme 1 a půl dávky těsta! Krok 2: Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Těsto nalijeme do formy tak, abychom měli větší a menší korpus. Upečeme. Krok 3: Krém na 1 a 1/2dávky: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding a trošku rumu. Krok 4: Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby. Krok 5: Vychladlé korpusy prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou. Pak menší korpus položíme na větší a pomažeme krémem a podle fantazie zdobíme marcipánem.

Zveřejněno 27. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RvM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RvM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Drobenko - já používám pouze krém nastavený pudinkem a veškeré dorty potahuji marcipánovou hmotou a neteče mi to,uchovávám v lednici.Nemám s tím problém.Lidka

Jani, to je krása!:-O:yes::yes:

Díky za radu:-)...nám se dortík nestačil roztéci...hosté se doněj putily abyl za chvilku pryč...ale dííky:yes:;-)

Dorty, které jsou potažené marcipánem není vhodné plnit krémem, který se nastavuje pudinkem, či jinými výrobky na bázi škrobu a mléka. Takový krém pod marcipánem teče - netuhne. Proto na marcipánové dorty jsou nejvhodnější máslové krémy. Pak je důležité dort skladovat na chladném a suchém místě. Jenomže v lednici je vlhko. Proto vám dort potažený marcipánem bude v lednici téct.:-O To jsou rady od profesionálních cukrářů.

Tématické fráze:
dvoupatrový dort recept, skladování marcipánu, dortík, potřeby pro cukráře, dvoupatrový dort, profesionální recepty, dvoupatrové dorty, jak skladovat marcipánový dort, jak skladovat dort, skladování marcipánového dortu, dvoupatrový marcipánový dort, dvoupatrový dort - recept, recept na dvoupatrový dort, dorty potažené marcipánem, dortík recept, dvoupatrovy kremovy dort recept, máslový krém netuhne, jak uskladnit marcipánovy dort, krémový dort potažený marcipánem, maslove dorty recepty

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, prášek do pečiva, voda, marmeláda, cukr, mléko, pudink vanilkový, máslo, rum, cukr moučkový, tuk ztužený, bílek, med, mléko sušené, voda, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu