Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos pečený s česnekem a bazalkovým pestem podávaný s bazalkovo-pestovými brambory

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie262 kJ /
63 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky4,06 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy5,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme lžičku bazalkového pesta s protlačeným česnekem, můžeme lehce osolit a opepřit, ale není nutné. Marinádu naneseme na lososa. Krok 2: Brambory si předvaříme, oloupeme a nakrájíme. V misce si smícháme 2 lžičky bazalkového pesta, trochu soli a pepře a smícháme s bramborami. Pokud by marináda byla moc hustá, můžeme přidat trochu olivového oleje. Krok 3: Do pekáčku (nebo zapékací misky) dáme lososa a směs brambor. Nepřikrýváme a dáme péct do trouby na 230 stupňů, asi na 1/2 hodiny.

Zveřejněno 30. 5. 2015

Poznámka autorky Johanka128

Množství pesta záleží na každého chuti, stejně tak případná sůl nebo pepř.

Délka pečení záleží na troubě, brambory jsou předvařené, takže jim bude stačit chvilka. Je dobré se řídit mírou propečeností lososa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos pečený s česnekem a bazalkovým pestem podávaný s bazalkovo-pestovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPOD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos pečený s česnekem a bazalkovým pestem podávaný s bazalkovo-pestovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPOD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Brambory stačí být opečené jen trochu, v receptu není, že musí být opečené do červena. Taky záleží na troubě - já ji předehřívala asi 5 minut a lososa normálně peču 1/2 hodiny, takže opravdu záleží na tom, jak komu peče trouba.

1974andrea: to leda - ale z receptu to teda nevyplývá, že do studené trouby:-D

hosta:Když to dáš do studené trouby a pak teprve zapneš na 230C, tak po půl hodině bude losos ok:-))

No bude to dobré - ale půl hodiny na 230? To by z lososa byl škvarek - a ty brambory nejsou ani trochu opečené, možná bys ten čas či stupně měla upravit (i když to je v poznámce)

Tématické fráze:
losos délka pečení, delka pečeni lososa, losos na pestu z medvediho cesneku, jak se pece losos, losos na grilu s pestem, losos-delka pečení, pečený losos, losos s nazalkovym prstem, pestp na lososa

Suroviny:
losos, pesto bazalkové, česnek, sůl, pepř, brambory, pesto bazalkové, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu