Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem a jahodami

Čokoláda, vyšlehaný tvarohový krém, šlehačka a jahody tvoří v tomto dezertu dokonalou kombinaci chutí, ideální hlavně pro letní období, kdy vrcholí sezóna jahod. Použijte kvalitní čokoládu a sladké jahody zrající na slunci a úspěch je zaručen.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min + doby chlazení

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, + doby chlazení)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 428 kJ /
1 297 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky48,85 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 217 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy148,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit. Krok 2: Čokoládu nasekáme na menší kousky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme, ale nepřehříváme. Čokoládu můžeme rozpustit i v misce v mikrovlnné troubě. Vždy ji po zhruba 5 sekundách promícháme. Opět nesmíme přehřát. Krok 3: Štětečkem potřeme čokoládou vnitřek formiček - vnitřní dno a stěny. Dáme znovu vychladit. Po zatuhnutí potřeme ještě jednou a opět dáme do chladničky. Může se stát (podle druhu čokolády), že se podaří hned napoprvé vytvořit pevnější vrstvu. Potom už není potřeba opakovat. Krok 4: Krém připravíme elektrickým šlehačem. Šleháme dohromady tvaroh, pudink bez vaření, cukr, vanilkový cukr, tuzemák, studené mléko a pár kapek citronového aroma tak dlouho, až krém zhoustne. Krok 5: Po důkladném zatuhnutí čokolády košíčky z čokolády z formiček opatrně vyloupneme. Krok 6: Plníme studeným krémem, který prokládáme na kousky nakrájenými jahodami. Ještě je můžeme nechat vychladit a před podáváním dozdobíme šlehačkou, kousky jahod a meduňkou.

TIP: Nejjednodušší čokoládové košíčky

Zveřejněno 1. 6. 2015

Poznámka autorky Merylas

Místo mléka můžeme použít část smetany a část mléka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WR8X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WR8X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

IvaKuncicka: Děkuji za vyzkoušení. Jsem ráda, že recept nezklamal. :-K

Čokoláda ze silikonových košíčků se bez problémů vyloupne. Pozor na vodu, ať se nedostane do čokolády, mě se to podařilo, nešla už natírat!! Jinak krém bez chybičky, jednoduchá a rychlá příprava.

:yes::yes::

:yes::yes::yes::-K:yes::yes::yes::-K

mysulka: Leni, děkuji.:-K:-*

:yes::-p vypadají úžasně:-K

Danca: Děkuji:-8:-K

:-O:yes::yes: Nádhera!!!

Všem děkuji za pochvalu:-K

casino: Použila jsem ve spreji, z odtučnělého mléka, rostlinného tuku a cukru s vanilkovou příchutí. Dobře držela tvar, i do druhého dne, Rama Cremefine na šlehání - v lahvičce. Poslední dobou vidím v marketech jen tu na vaření. Přitom ve větším, litrovém gastro balení v krabici jako mléko je k dostání, jen ne v maloobchodní síti. Ale složení není žádná hitparáda - ztužené tuky, hlavně palmový a kokosový. Těžko říct, co škodí víc, jestli cholesterol v živočišné nebo tyto ztužené tuky v rostlinné...Mám na mysli co škodí víc člověku, který si má hlídat cholesterol a má "náběh" k onemocnění srdce a cév. A teď, babo raď!

To je nádherné lákadlo:-p+:yes:

Zapomněla jsem přidat bod, tak to honem napravuji ;-)

Vypadá to parádně, o chuti nepochybuju, tvarohovo pudinkový krém dělám taky :-p:yes:

Merylas:
..."doporučuji použít živočišnou smetanu na šlehání, já použila jinou a moc nedrží tvar,..."
Takže jste použila rostlinnou?

:-) nevím, co soudruzi udělali blbě;-) ale v "průmyslové" cukrařině se rostlinná šlehačka používá m.j. i proto, že podrží tvar...

Maruško, parádní nápad:-8:yes::yes: Už jsem kdysi někde četla, ale ještě nezkoušela ani vyzkoušené takhle neviděla - díky:-K

:-O:yes::yes:nádhera:-K

Děkuji všem:-K Tento tvarohovo-pudinkový krém v různých obměnách moc ráda používám na různé dezerty a poháry. Oceňuju hlavně rychlou přípravu.Jinak doporučuji použít živočišnou smetanu na šlehání, já použila jinou a moc nedrží tvar, což se dalo čekat:-8

Moc hezká práce:-p:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K

Ty jsou krásné:yes:

Ty jsou kouzelné :-K:-K:yes:

Nádhera a první bod :yes::yes::yes:

To vypadá luxusně. Určitě vyzkouším, až budeme mít nějakou oslavu.

Tématické fráze:
košíčky s pudinkovým krémem a ovocem, jahodové košíčky s krémem, čokoladové košíčky s tvarohem, cokoladove kosicky s jahodami, tvarohovo pudinkový krém, jahodove kosicky, košíčky s tvarohovym kremem, cokoladove kosicky s tvarohovym kremem, košíčky s krémem s pudinku a šlehačky, cokoladove kosicky, jahodové košíčky s pudinkovým krémem, jahodové košíčky vanilkový krém, košíčky s jahodami, košíčky s pudinkovým krémem, tuzemák na vaření, košíčky s creme ole, babo raď recepty, pudink olé košíčky, tvarohovo jahodove kosicky

Suroviny:
čokoláda hořká, tvaroh polotučný, mléko, pudink vanilkový bez vaření, rum, cukr vanilkový, cukr moučkový, citronové aroma, jahody čerstvé, šlehačka, meduňka

Přidat fotografie receptu