Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarda Kadic jarda Kadic

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 922 kJ /
937 kcal
Bílkoviny127,33 g
Tuky38,07 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 286 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,54 g
Sacharidy18,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky. Krok 2: Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso. Krok 3: Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené okurky. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek nebo 1 - 2 stroužky nastrouhaného čerstvého, ještě přidáme kmín. Krok 5: Zalijeme asi polovinou láku z okurek, vývarem (měl jsem uzený) nebo vodou. Maso by mělo být těsně ponořené. Krok 6: Tlakový hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne unikat pára, vaříme 30 minut. Krok 7: Potom hrnec odstavíme a necháme vychladnout, dokud neodskočí pojistka. Krok 8: V hrnku si rozmícháme ve vodě asi 1,5 lžíce hladké mouky (záleží na množství vývaru v hrnci), povaříme a popřípadě dochutíme.

Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, brambory.

Zveřejněno 2. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J90

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J90

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

šantal::yes:

martik.cv@seznam.czjen chci dodat že lák z okurek je lepši...má to lepší chut.:-p

Jistě byl dobrý oběd:-D:-p+:yes:

prosciuto 2. 6. 2015 19:04
jarda Kadic:
To nebola kritika, ale komentár, dúfam, že sa Vás to nedotklo.

Iprosciuto: To přeci není žádná novinka,ze se prodávají sklenice s rozdílným obsahem. Uvedl jsem.obsah mé sklenice,aby náhodou někde nebylo “přeokurkováno“;-) moje okurky jsou vyrobeny ve firmě “Hamé“ Kunovice.

prosciuto 2. 6. 2015 17:40
Uhorky som práve dnes kúpil ešte predtým, ako som videl Váš recept.
Pohár má 370 g uhoriek + nálev (670 g spolu).
Takže Váš pohár je od iného výrobcu.

:-K díky:-K

Páni, dala bych si:-p:-p:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Věřím, že je to jedlé a vyzkouším:-D

Jardo, mišmaš hodně jedlý :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
mořská okurka, tri druhy masa, tři druhy masa recept, omáčka ze tří druhů masa, tři druhy masa recepty, recept tří druhy masa, omacka tri druhu mas, maso tří druhů, směs z více druhů masa, smes ze tri mas, směs tří mas, čína ze tří druhů mas, tři druhy mas, tři druhy mas recepty, zavařování okurek tlakovém hrnci, maso více druhů, oběd tři druhy masa, smes mas na guláš, více druhů masa, gulas z tri druhu masa

Suroviny:
maso uzené, krkovice vepřová, kuřecí stehenní řízky, okurka čerstvá, cibule, paprika čerstvá červená, kmín mletý, mouka hladká, pepř, sůl, vývar, sádlo, česnek

Přidat fotografie receptu