Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozaikový ovocný tunel

Moučník doslova nabitý ovocem se hodí pro každé pohodové letní posezení. Osvěží, příjemně zasytí a navíc překvapí mozaikovou náplní, která na řezu vyhlíží vesele i lákavě.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby chladnutí piškotu

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí piškotu)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 863 kJ /
2 835 kcal
Bílkoviny95,55 g
Tuky127,90 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 676 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy321,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z oddělených bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj zapracujte cukr, pak žloutky (jeden po druhém) a opatrně po lžících do pěny vmíchejte mouku. Krok 2: Vypracované těsto rozetřete na plech 38x42 cm vyložený papírem na pečení (může být plech silikonový) a plát v troubě vyhřáté na 175 °C upečete (cca 10 minut). Krok 3: Hotový poprašte moučkovým cukrem, položte na něj list čistého papíru na pečení, pak textilní utěrku s vhodnou deskou a vše překlopte. Plech i původní spodní papír sejměte a piškot nechte zchladnout. Krok 4: Dle velikosti chlebíčkové formy z něj odřízněte pruh, který vtlačíte dovnitř (formu nejprve vyložte fólií!), a potřebovat budete ještě užší pruh na zaklopení. Krok 5: Dále připravte náplň: V předstihu namočte ve vodce plátkovou želatinu a nabobtnalou rozehřejte v mikrovlnce (max. 60 °C!). Tvaroh vymíchejte s moučkovým i vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Hmotu vylehčete vyšlehanou smetanou (šlehačka), asi 2 lžíce pěny vmíchejte do vlažné tekuté želatiny, kterou hned nalijete do celkového množství pěny a metlou vše propracujte. Nakonec do krému vmíchejte na kousky nakrájené jahody s broskvemi. Krok 6: Náplň naložte do formy vyložené piškotem, vše překryjte druhým plátkem, obsah přebalte fólií a tunel nechte v chladu ztuhnout (cca 2 hodiny). Krok 7: Podávejte vychlazený poprášený moučkovým cukrem, dozdobený ovocem a rozdělený na plátky.

TIP: Jak upéct dokonalou piškotovou roládu - oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 6. 2015

Poznámka autora frejka55

V konečné fázi přípravy můžete všechny překvapit hned dvěma různými dezerty. První je pochopitelně zmiňovaný tunel, ovšem ze „zbytků“ můžete ještě vyčarovat pár báječných pohárů.

Především vám zbyde menší díl piškotového plátu (vše záleží na velikosti použité formy na srnčí hřbet), ale i náplně obohacené pestrou směsí ovoce. Piškot tedy rozdrobte a střídavě tyto dvě složky navrstvěte do vyšších sklenic, povrch přizdobte šlehačkovými čepicemi, pohlednými kousky ovoce a vše zalijte trochou vaječného likéru. Dětem pak nabídněte variantu s ovocným sirupem.

Podrobný fotonávod krok za krokem na přípravu ovocného tunelu včetně náplně najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/ovocny-tunel-sladk...

Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:

https://www.facebook.com/nejrecepty

Realizátorka receptu: Marcela Matyášová, foto: Jiří Savinec, editor: Jaroslav Volný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozaikový ovocný tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPpJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozaikový ovocný tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPpJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: líbí se mi recept i foto:-K

:yes:

Ten vypadá velmi dobře

:yes: vypadá skvěle

Tématické fráze:
nejrecepty.cz punčové řezy, ovocný tunel, www nejrecepty.cz, ovocny tunel recept, tunel dezerty, nejrecepty.cz řezy, smetanovy tunel, tunel s ovocem, smetanová nápln s kousky ovoce, pečení tunel, nejrecepty.cz řezy jahody, tunel ovocny, nejrecepty.sk, top recepty s ovocem, řezy v srnčím hřbetu, recepty na ovocné poháry, chutný tv recepty, zakusek srnci hrbet s roladou, silikonový plat plech, www nejrecepty.cz nejlepsi zakusky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, tvaroh měkký, cukr moučkový, cukr vanilkový, citron, smetana ke šlehání, vodka citronová, želatina, jahody, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu