Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limonáda z rebarbory

Horké letní dny jsou za rohem a neodmyslitelně k nim patří stále oblíbenější příprava domácích limonád. Nakyslá chuť limonády z rebarbory vás zaručeně osvěží a bude tak příjemným zpestřením nejen při koupání se u bazénu.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + alespoň 60 minut chlazení

20 min (20 min příprava, + alespoň 60 minut chlazení)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie339 kJ /
81 kcal
Bílkoviny3,63 g
Tuky0,36 g
Vláknina11,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Kousky rebarbory dáme do mixéru s vodou a umixujeme dohladka. Krok 3: Přecedíme přes sítko, přidáme sirup (nebo med) a citronovou šťávu. Promícháme a dáme vychladit do lednice. Krok 4: Po vychlazení promícháme, nalijeme do sklenic a přidáme led.

TIP: Tipy na letní osvěžující nápoje

Zveřejněno 5. 6. 2015

Poznámka autorky janatka

Recept jsem našla na "prima fresh".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Limonáda z rebarbory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoB7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Limonáda z rebarbory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoB7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

lenka.janatkova: Také jsem si nemyslela, že to bude chutnat. je to opravdu skvělé osvěžení!!:-Q:-)

Rebarboru většinou používám jen do koláče, ale limonáda vypadá také skvěle, ideální do nadcházejících horkých dnů :-D

Také jsem myslela, ale je výborná.

maiva:já ji dávám také na koláč a do kynutých knedlíků je tam vynikající!!toto jsem chtěla vyzkoušet a byla jsem mile překvapená.;-);-)

cathleen:já ji tam dala,byla psaná v receptu,šťáva z citrónu je tam dobrá,myslím si,že se to dá dosladit,má to jinou příchuť-cit.šťáva tam je cítit;-),mě tam nevadila

Zajímavý recept, jen bych měla obavy z kyselosti. Rebarboru jsem doposud dávala jen na koláč.;-)

Jana:vím,že rebarbora je dost kyselá.V receptu je na dochucení,tak nevím ono tomu trošku dá i jiný šmak.;-)

předpokládám, že ten citrón se tam dává, aby to nezhnědlo:-?

Iveto, myslíš, že je tam ta šťáva z citrónu potřeba? Není to dost kyselé už rebarborou?

Tématické fráze:
šťáva z rebarbory, rebarborová limonáda, sirup z rebarbory, domácí rebarborová limonáda, rebarborový sirup, nápoj z rebarbory, rebarbora recepty, rebarborový limonada, rebarbora nápoje, domací limonada z rebarbory, rebarbora sirup, rebarbora recepty nápoje, sirup z rebarbory recept, rebarborovy sirup recept, meduňkovo zázvorový sirup, šťáva z z rebarbory, rebarbora šťáva, domaci sirup z rebarbory, rebarbora nápoj, recept na rebarborovou limonádu

Suroviny:
rebarbora, voda, citron, led

Přidat fotografie receptu