Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 671 kJ / 3 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,51 g |
Tuky | 174,32 g |
Vláknina | 16,92 g |
Cholesterol | 536 mg |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 383,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 2 nestejné díly (3/4 a 1/4), každý vyválíme, potřeme utřenou náplní a smotáme. Krok 2: Nakrájíme na stejný počet dílků (nejlépe 8+8). Krok 3: Velké řezy jednou stranou omoučíme a položíme jí na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Lžící v každém uděláme mírný dolík, do něj vložíme malý řez a oba k sobě mírně přitiskneme. Krok 4: Necháme aspoň 30-40 minut kynout. Pak potřeme celou věžičku vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě při asi 180°C.
Hotové věžičky ihned přendáme chladnout z plechu na mřížku.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 2 nestejné díly (3/4 a 1/4), každý vyválíme, potřeme utřenou náplní a smotáme. Krok 2: Nakrájíme na stejný počet dílků (nejlépe 8+8). Krok 3: Velké řezy jednou stranou omoučíme a položíme jí na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Lžící v každém uděláme mírný dolík, do něj vložíme malý řez a oba k sobě mírně přitiskneme. Krok 4: Necháme aspoň 30-40 minut kynout. Pak potřeme celou věžičku vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě při asi 180°C.
Hotové věžičky ihned přendáme chladnout z plechu na mřížku.
Zveřejněno 5. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nivové věžičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AxQ1
Moje poznámka
Nivové věžičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AxQ1
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 10 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 11 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 17 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 18 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 4 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 8 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 8 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 9 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 10 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 10 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 13 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 14 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 15 hodinami
Tématické fráze:
nivové hvězdičky,
nivové šneky,
cukrovi věžičky,
věž se strouhaným sýrem,
slaný věžičky
Suroviny:
voda,
cukr,
sůl,
droždí čerstvé,
máslo,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
máslo,
sýr niva,
pepř,
Komentáře (10)