Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevná růže z kynutého těsta

Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky tvarohu v náplni je vláčný a chutná božsky.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 35 min včetně doby kynutí

165 min (130 min příprava + 35 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 106 kJ /
3 371 kcal
Bílkoviny84,91 g
Tuky133,47 g
Vláknina21,13 g
Cholesterol 977 mg
Sodík 282 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy447,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu osladíme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mouky přidáme zbylý cukr, trochu soli, vanilkový cukr, rozehřáté máslo, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec kvásek z droždí. Krok 3: Vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby můžeme přidat trochu mléka. Dáme vykynout na teplé místo a připravíme náplně. Krok 4: Náplň rebarborová: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky, v kastrůlku ji zasypeme cukrem a za občasného míchání dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme přidat trošku vody. Ořechy smícháme s pudinkem, vmícháme do rebarbory, necháme chvilku povařit a dáme vychladnout. Krok 5: Náplň jahodová: Jahody omyjeme a nakrájíme nadrobno a jahodový pudink rozmícháme v mléce. V misce smícháme tvaroh, nakrájené jahody, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a nakonec vmícháme mléko s jahodovým pudinkem. Krok 6: Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na plát silný přibližně 5 mm a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Krok 7: Na každé kolečko dáme lžičku náplně - začneme jahodovou. Kolečko přehneme napůl a cípy přitiskneme k sobě. Krok 8: Koláčovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a naplněná kolečka postupně vkládáme oblou stranou ke stěnám formy, od obvodu ke středu. Náplně střídáme. Krok 9: Do středu vložíme dva kousky, které jen přeložíme a zahneme jako měsíček. Krok 10: Necháme ještě chvíli odpočinout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme přibližně 35 minut dozlatova.

TIP: Dva snadné postupy, jak odstopkovat jahody

Zveřejněno 6. 6. 2015

Poznámka autorky mysulka

Upravený recept z Knihovničky receptů.

Koláč se dá buď krájet, nebo si každý může ulamovat kousky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná růže z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Gjn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná růže z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Gjn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:yes: Dnes jsem dělal a jsou vynikající. Těsto po upečení vláčné a měkoučké. :yes:

:yes:

:yes:

Skvělá inspirace, už se na něj těším!!! :-)

Vypadá opravdu překrásně:-K

Umím si ho představit i ve slané podobě :-p.

Koláč je překrásný :yes::yes::-K

Nemám slov! :yes:

Zajímavý, nápaditý koláč:-p:yes:

Moc děkuji za milé komentáře :-K:-K

to je nádhera:yes:

Pastva pro oči:-O a současně pracují chuťové kanálky:-p:-p:yes::-K

:-O:-O Jů, to je moc pěkný :yes::yes:

Tak to je paráda!:-p:yes:

Krááááásnééééé! :-)):yes:

Tématické fráze:
růže z plata od vajec, recepty z kynutého těsta, kynuté testo, kynuté muffinové růže, cop z kynutého těsta, kynuté růže, ruže z testa, tvarohové růže, koláč růže, růže z plata od vajíček postup, růže z plat na vajíčka, kytičky z kynuteho těsta, co z kynutého těsta, kynute testo recepty, ruže z plat od vajíček, růže z plat na vejce, z kynutého těsta, kynuté růže s tvarohem, recepty kynuté těsto, ruze s plata od vajec

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr, máslo, droždí čerstvé, žloutek, kůra citronová, cukr vanilkový, sůl, rebarbora, cukr, cukr vanilkový, ořechy vlašské, pudink vanilkový, tvaroh, jahody, smetana zakysaná, cukr, cukr vanilkový, mléko, pudink jahodový, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu