Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské bagety ze čtyř surovin

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 682 kJ /
1 836 kcal
Bílkoviny59,90 g
Tuky10,40 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy367,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta. Krok 2: Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout. Krok 3: Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety. Krok 4: Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C. Krok 5: Po upečení necháme na mřížce vychladnout.

Zveřejněno 6. 6. 2015

Poznámka autorky isindy

Do baget jsem svévolně přidala i 5. ingredienci - lžíci sušených bylinek a česneku - směs na bylinkové máslo (pokud obsahuje směs sůl, uberte trochu soli z receptu). Tato inovace není nutná.

zdroj: napadynavody.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské bagety ze čtyř surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jmQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské bagety ze čtyř surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jmQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

jsou super:yes::-D z těsta jsem dělala i housky, bulky a rohlíky:-p

mimosa: paráda, jsou super :-):yes:

Ivi,uděláno,chutná,fotočku posílám,i když není taková ,jaké máš ty.

Bagety máš vážně nádherné:-K:-p:yes:

isindy: pokud je název i na původních stránkách, ani není třeba. Šla jsem na recept nakouknout, protože dlohoukynoucí těsto mám moc ráda :-) (o víkendu jsem pekla dvakrát). Tím, že je v něm málo droždí, kynout dlouho prostě musí a kvasinky delší fermentací pečivo ochutí úplně jinak, než to klasické. Pak se člověk s pusou, plnou bagety, s úžasem diví, že tahle pochoutka je opravdu jen z vody, obyčejné mouky, soli a droždí:-))

cathleen: díky :-)
netušila jsem, že se odvozuje od té dlouhé doby kynutí, spíš jsem připisovala tvaru a vzhledu...název jsem použila ze zdroje, ale pokud je potřeba, změním ho...:-);-)

Ivčo, bagetky opravdu hezké, včetně sušených bylinek, taky ráda přidávám;-)
Proč jsou francouzské? Ty s tímhle názvem mívají v těstě minimum droždí a kynou třeba celý půlden nebo přes noc.

JitkaS: ne, netřeba :-)

Krásné jsou a určitě výborné:-p

Jednoduché a vypadají lákavě:-p Před pečením není třeba ničím potírat:-?

Tématické fráze:
bageta ze suseneho drozdi, bagety ze suseneho drozdi, francouzská bageta ze sušeného droždí, bagety bez droždí, francouzské droždí, francouzská bageta, bageta s droždí, bageta bez droždí, francouzské bulky, bageta ze sušeného droždí recept, bagetky bez droždí, francouzské bagety, bagety se sušeného drozdi, bageta ze ze sušeného droždí, francouzské bagety recept, francouzské bagety ze sušeného droždí, francouzská bageta recept, recept francouzska bageta že sušeného drozdi, francouzske bagety susene drozdi, bageta recept susene drozdi

Suroviny:
mouka hladká, sůl, droždí sušené, voda

Přidat fotografie receptu