Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská hovězí pečeně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 2880 min Doba přípravy: 2880 min

2880 min (2880 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 677 kJ /
2 074 kcal
Bílkoviny180,46 g
Tuky72,59 g
Vláknina25,51 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy123,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 150 ° C, horkovzdušnou na 130 ° C, plynovou na 1 - 2 stupeň a vložte do mírně nahřátého oleje ve velkém hrnci připravené a svázané hovězí maso. Krok 2: Opékejte s obracením ze všech stran po dobu 6 minut, nebo dokud maso nezhnědne. Pak přeložte maso na talíř. Krok 3: Zahřejte zbývající olej v pánvi na středně nízké teplo. Přidejte slaninu a opékejte za stálého míchání, po dobu 1 minuty. Krok 4: Přidejte pórek a česnek a opékejte dál za stálého míchání, po dobu 3 minut, nebo dokud pórek nezměkne. Krok 5: Přesypte bez tuku do pekáče, tuk ponechejte v pánvi. Krok 6: Přidejte šalotku a mrkev na pánev a pečte za stálého míchání, po dobu 3 minut, nebo dozlatova. Přeložte na samostatnou misku a dejte stranou. Krok 7: Vraťte slaninovou směs a hovězí maso do pánve. Krok 8: Vmíchejte víno, pak dusíme po dobu asi 2 minut. Vložte do hovězího vývaru bouquet garni. Krok 9: Zakryjte a přeneste do trouby. Pečeme za občasného obracení masa po dobu 2 hodin. Krok 10: Do pekáče vysypeme šalotku a mrkev a pečeme po dobu 30 minut, nebo dokud maso není téměř měkké. Krok 11: Upečené maso odstavíme necháme zvolna vychladnout na pokojovou teplotu, pak uložme do ledničky na pekáči nebo ve vzduchotěsných obalech. Krok 12: Druhý den ochlazenou pečeni dáme na mírný oheň po dobu asi 10 min. Krok 13: Až se prohřeje, přidáme brambory a žampióny do pekáče k masu. Krok 14: Pečte ještě dále po dobu 40 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Krok 15: Pečeni necháme přikrytou ještě dalších 15 minut. Krok 16: 10 minut před podáváním posypeme směsí jemně nasekaných zelených bylinek.

Zveřejněno 7. 6. 2015

Poznámka autora honzam

Patří mezi pomalu vařená jídla: příprava 30 minut, Vaření 3 hodiny 45 minut a druhý den ještě 40 min.

Připravuji v titanovém nádobí.

Pozn:: hovězí maso by mělo být z mladého býčka a šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8lo5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8lo5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Milá honzam, nemusíš být uštěpačná, já jenom napsala, že jsem dusila v pomalém hrnci a i tak bylo výborné.Jo a malá poznámka - roštěná není hrudí!;-)

sikulka7: v surovinách mám napsané: ... 0,75 kg hovězí roštěné (hrudí), prošpikované, zformované do válce a svázané; ...

Takže žádná změna, stačí jen poctivě číst:-K

Skvělý recept.Trochu jsem si ho upravila, maso jsem prošpikovala a orestovala a dál jsem postupovala podle tebe, nakonec vše šoupla do pomalého hrce. No a - výsledek vynikající. Doufám, že všem bude zítra chutnat, jako mně. :-O:-p:yes::yes::yes:

spagetka: nemám a dělám v titanu, i když jsou to vlastně hrnce rychlejší...:-)):-K

Ideální pro pomalý hrnec ;-):yes:

Tématické fráze:
pečené hovězí hrudí, francouzská pečeně, hovezi valec, hovězí po francouzsku, hovězí válec recepty, pomalu pečené hovězí hrudí, výborné hovězí plátky, francouzská roštěná, hovězí pečeně, doba pečení masa, francouzské hovězí, prošpikovaný hovězí pecene, pomalu pečené hovězí maso, roštěná po francouzsku, irské hovězí maso na pečení, jak dlouho se peče hovězí, jak dlouho se peče hovězí maso, francouzka pečeně, pecene po francouzsku, výborná hovězí pečeně

Suroviny:
olej olivový extra virgin, roštěná hovězí, slanina, pórek, česnek, cibule šalotka, mrkev, víno červené, vývar hovězí, celer, bobkový list, tymián, petržel, brambory, žampióny, čerstvé bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu