Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 650 kJ /
1 111 kcal
Bílkoviny51,48 g
Tuky55,65 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 187 mg
Sodík 2,32 g
Sůl6,05 g
Sacharidy92,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky, novým bramborám můžeme ponechat slupku. Krok 2: Listový špenát dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Promícháme s bramborami a vložíme do vyššího pekáčku nebo zapékací mísy, vytřené máslem. Posypeme granulovaným česnekem a pepřem. Krok 3: Sýry nastrouháme, smícháme se smetanou a trochou soli a tuto směs rovnoměrně navrstvíme na brambory se špenátem. Krok 4: Vložíme do rozehřáté trouby (přibližně 220 °C) a pečeme do změknutí brambor, tedy 30-40 minut. Proti případnému připálení si pomáháme zakrytím plátem alobalu - asi deset minut z celkové doby pečeme přikryté.

TIP: Čerstvý špenát v naší kuchyni

Zveřejněno 27. 3. 2009

Poznámka autorky Eliza

Podáváme buď samostatně, nebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Lr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Lr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept:-K

:yes:

Výborné <3

Nakolik je to porcí? Prosím
:-)

Tak ja som, mirca75, urobila experiment s tou bryndzou a miesto špenátu som dala medvedí cesnak (je tak liečivý, že ak by bol k dispozícii po celý rok, som zdravá asi ako rybička...) bolo to veľmi chutné, doporučujem!:yes::yes::yes:

Taky výborné....:-p:yes:

Taky výborné....:-p:yes:

Elizo:-) vidím že u vás vaří taky celá rodina:-D,ostatní to vymyslí a maminka zrealizuje:-D ale vždy velmi krásně a chutně a tak je u vás doma určitě jen spokojenost:-8:-).Dávám boďku

Jani, díky...:-)
Mirčo, nahradit nivu brynzou určitě jde, záleží na individuálních chutích. Většinou nejsem zastáncem ortodoxně dodržovaných receptů, myslím, že si je každý může upravit podle svého. Na druhou stranu některé recepty je potřeba dodržet, kvůli dosažení té správné, původní chuti. Ale není to tento případ...:-))
Ještě dodatek: recept je v podstatě dílem mého syna, tahle nějak si to nadiktoval a já jsem to jen realizovala podle jeho přání. Chtěl, abych tam zapekla i plátky rajčat, ale rajčata se mi tam moc nehodila, tak jsem mu je k tomu přiložila syrová. :-)

Elizo:-)úplně se vidím jak sedím u večeře a přede mnou je tohle nádherné a voňavé jídlo a já jím a jím a nepřestávám a vůbec mi k tomu nechybí maso jako příloha:-D.Jen mám dotaz,nedala by se niva nahradit třeba brynzou?Mě niva ani tak neva;-)ale můj žlučník s její vůní v horkém stavu až tak moc nekamarádí:-(:-D

Eli, já nestíhám ani komentovat, jen čučím s pusou otevřenou!:-O:-D:yes:

Tématické fráze:
listový špenát, smetanové brambory, špenátové brambory, listový špenát recept, zapečené smetanové brambory, zapeceny spenat, listový špenát recepty, špenátové brambory se smetanou, smetanové brambory recept, zapékané brambory se špenátem, příprava listového špenátu, recepty s listovým špenátem, listovy špenat s bramborem, špenát listový, recepty z listového špenátu, zapečené brambory na smetaně, zapečené bramborové noky se špenátem, zapečený špenát s bramborem, listový špenát příprava, jak upravit listový špenát

Suroviny:
brambory, špenát listový, smetana 12%, sýr niva, sýr eidam, česnek granulovaný, pepř, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu