Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek

Původ názvu tohoto receptu je třeba hledat v původu sýra, který se právě do těchto řízků "holanďanů" přidává. Je to gouda nebo eidam, které dodají tomuto řízku nezaměnitelnou chuť. Po odležení obalujeme v trojobalu a smažíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 293 kJ /
2 460 kcal
Bílkoviny125,13 g
Tuky212,64 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,20 g
Sacharidy11,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček umeleme v mlýnku na maso. Krok 2: Přidáme mléko, vejce, sýr, pepř, sůl a nasekanou nať. Směs dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice. Krok 3: Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, které obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme v horkém tuku dozlatova. Krok 4: Jako přílohu zvolíme brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.

TIP: Recept na lehký bramborový salát bez majonézy

Zveřejněno 8. 6. 2015

Poznámka autorky cathleen

Tento řízek, někde známý i jako holandský, je dost podobný soukenickému, ve kterém ale chybí sýr.

Zdroj: Receptury teplých pokrmů

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPRr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPRr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes: Skvělá práce, také tak máme rádi. :-K

Monika146: doufám, že chutnaly, Moni! <3

Dnes jsem namíchala směs, zítra usmažím. Už se moc těším. :-K

Iljusa: dobrý nápad -v troubě.Dík:-)

recept je dobry jen davam pul plecka pul bucku..a se syrem nesetrim..je to pak neuveritelne stavnate a chutne..nejlepsi s bramborovou kasia okurkovym salatem jak s kysanou smetanou tak i s octovou zalivkou..proste paradni nedeleni obed ci sobotni

Tak tyto řízečky byly oblíbené za totáče, v masně byl k dostání bůček, ostatní maso náš řezník spíše přiděloval. Místo sýru se někdy přidávalo jen mléko.

Eli: sýr nemá razit, jen doplňuje výslednou chuť. Takhle se tyto řízky dělají v jídelnách a hospodách (recept je z Receptur) - u nás chutnaly;-)
Jestli máš pocit, že je ho tam pro vás málo, klidně ho přidej víc.

A není tam toho sýra nějak málo? Na 640g masa jen 90 g sýra - je tam vůbec poznat?

Uděluji bodík :yes:

.....tyhle řízky miluji a dělám úplně stejně.....sákryš, už nějak dlouho jsem je nedělala! Tož se musím polepšit....díky za připomenutí ;-)

To už jsem měla ráda jako dítě :-p:-p:yes::yes:

Ivo, budu muset udělat, máme tuto dobrotu všichni moc rádi:yes:

:yes::-p máme moc rádi, jen nedávám vejce do masa, řízek mi drží i bez něj. Peču na plechu, vyloženém pečícím papírem. Dáváš sem samé dobrotky, soukenický řízek byl :-p, jen se po něm zaprášilo ;-)

zizala: byla jsem nucená dát víceméně zbytek z trsu ze zahrady - tu, co máme na dvoře k rychlému podání do kuchyně, mi manžel nechtě postříkal i se stromama (jedlá až po týdnu od postřiku):-D

Dělám stejně, sýr dávám goudu a petrželky asi víc, bývá tam zřetelně vidět :-)

Tématické fráze:
sekaný mletý řízek se sýrem, sekany řízek, soukenický řízek, soukenický řízek se sýrem, soukenický řízek se sýrem, recept na sekaný holandský řízek, soukenický mletý řízek, recept na smažený soukenický řízek, soukenický sekaný řízek, holandský řízek se sýrem, smazeny sekany rizek, sekane rizky se syrem, soukenické řízky, soukenický řízek recept, řízek se sýrem, holandsky sekany rízek, smazeny rizek se syrem, smažený řízek, recept na sekaný rizek, sekane rizky

Suroviny:
bůček vepřový, sýr tvrdý, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, nať petrželová, vejce, mouka hladká, strouhanka

Přidat fotografie receptu