Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené taliány s grilovanou zeleninou

Mnozí z vás si pamatují na taliány, které jsme mohli koupit v každém uzenářství. Jedná se o masovou pochoutku z vepřového a hovězího masa, která se neudí, ale vaří. Upečené v troubě a podávané s grilovanou zeleninou budou skvělou pochoutku pro letní večery.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 428 kJ /
341 kcal
Bílkoviny4,03 g
Tuky26,17 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pekáčku rozpustíme sádlo a vložíme taliány. Pečeme v troubě na 180 °C 20 minut, prvních 10 minut přikryté poklicí. Pečeme dorůžova. Po upečení se loupou. Krok 2: Zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky, okořeníme a promícháme s olejem. Pečeme v troubě asi 10 minut na 180 °C a potom pod grilem asi 5 minut. Krok 3: Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: 16 receptů na domácí slané pečivo

Zveřejněno 9. 6. 2015

Poznámka autorky mika59

Taliány jsou výborné taky s hořčicí a křenem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené taliány s grilovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pP9X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené taliány s grilovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pP9X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Libor: To bude určitě skvělé, vyzkouším ;-):yes:

A co takhle taliány na pivu? 6 taliánů, malá sklenička leča, černé pivo, vrchovatá lžička mleté papriky, jeden masox, popřípadě malá plechovka žampionů a dle chuti čili. Dát do pekáče a nechat v troubě, až se sosík vypeče do správné hustoty. K tomu stačí už jen chleba a dobré pivko.

Na Taliány jsem už delší dobu v masně nenatrefila.Ve Tvém provedení vypadají moc chutně:-K:-p:yes:

Tématické fráze:
talián uzenina jak připravit, příprava taliánů, talian, jak dlouho vařit taliány, taliány na pivu, taliány, jak dlouho vařit koupené taliány, taliány recept, jak pripravit taliany, talián recepty, příprava koupenych taliánů, talián recept, grilovaná zelenina, talián uzenina, recepty z talianu, taliany příprava, co jsou taliány, jak dlouho vařit koupene taliány, jak vařit koupené taliány, talián uzenina na grilu

Suroviny:
taliány, sádlo, paprika čerstvá červená, cibule, cibule šalotka, rajče cherry, cuketa, olej olivový, koření na grilovanou zeleninu

Přidat fotografie receptu