Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní Ružínská polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ripko

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 - 12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Surové koleno narežeme až ku kosti, aby sa lepšie uvarilo, vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme cca 25 min. Odstavíme, necháme ešte cca 10 minút "dofučať". Krok 2: Koleno vyberieme, necháme vychladnúť. Krok 3: Po vychladnutí narežeme na kúsky veľkosti cca 2x2 cm (môže byť aj s kožou). Vrátime naspäť do vody. Krok 4: Nakrájame letné zelí na štvorce cca 3x3 cm a pridáme k narezanému mäsu do vody. Krok 5: Do hrnca dáme soľ, nové korenie i celé čierne korenie. Bobkový list tiež nezaškodí. Nasekáme na väčšie kusy kôpor a takisto pridáme do hrnca. Necháme povariť cca 15-20 min. aby bolo zelí mäkké. Krok 6: Medzitým si na sádle vydusíme cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Pridáme veľkú lyžicu hladkej múky a spravíme riedku cibuľovú zápražku. Krok 7: Keď je zelí a mäso mäkké, pridáme zápražku do hrnca a premiešame. Krok 8: Nakoniec pridáme do hrnca rajčinový pretlak. Krátko povaríme, aby sa všetky chute spojili.

Zveřejněno 9. 6. 2015

Poznámka autora ripko

Robíme to do najväčšieho tlakového hrnca (cca 6 litrov). A prečo Ružínska? Lebo ma to naučila moja svokra, ktorá to pravidelne robí počas leta na Ružínskej priehrade.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní Ružínská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmoz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní Ružínská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmoz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

ripko:;-):yes:

TEJAJA : dakujem, opravené :)

Pozdravujem svokru:-), na Ružín chodíme pravidelne, máme to na skok. Len Ružín nie je jazero, ale priehrada. Ale to nie je podstatné. :-);-)

Tématické fráze:
letni polevky, dorty galerie s kozou

Suroviny:
zelí, koleno vepřové, kopr čerstvý, koření nové koření, koření černé, protlak rajčatový, sádlo, cibule, mouka hladká

Přidat fotografie receptu