Houbová omáčka a karlovarské koule
Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít i houby sušené či sterilované.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 829 kJ / 3 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,04 g |
Tuky | 221,86 g |
Vláknina | 40,63 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 4,96 g |
Sacharidy | 279,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava omáčky: na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku, spojíme v jíšku a krátce opražíme. Zalijeme vývarem či vodou s masoxem a provaříme cca 10 minut. V mezičase si na másle podusíme osolené kousky hub spolu s kmínem a petrželkou, průběžně mírně podléváme.
Krok 2: Po 15 min. přesuneme změklé houby do omáčky a společně ještě 5 minut provaříme. Odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Pokud použijeme sladkou smetanu, podle chuti okyselíme citronem. Dosolíme.
Krok 3: Příprava knedlíků: rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, vsypeme petrželku, mouku a strouhanku a utřené máslo, smíchané s vejci a žloutky. Osolíme. Propracujeme lehce do kompaktní hmoty, aniž bychom příliš porušili kousky rohlíků, tvarujeme cca 5-7 cm koule, které vaříme ve vařící osolené vodě cca 10 minut.
Zveřejněno 9. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka a karlovarské koule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoq5
Moje poznámka
Houbová omáčka a karlovarské koule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoq5
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 13 minutami
Plněné ořechy
Handour před 24 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 49 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 58 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
karlovarský knedlík koule,
houbová omáčka,
houbová omáčka z lišek,
houbová omáčka s karlovarským knedlíkem,
petrželkové knedlíky s houbovkou,
karlovarsky knedlik s omáčkou,
priprava houbove omacky,
houbová omáčka s petrželkou,
houbova s karlovarskym rohlikem,
karlovarsky knedlik z houbovou omáčkou,
houbová omáčka recept,
houbová omáčka a karlovarský knedlik,
karlovarský knedlík a omacka,
karlovarský knedlík s houbovou omáčkou,
liška obecná houba - recepty omáček,
houbová omáčka na smetane s masoxem,
houbová omáčka s bulgurem,
karlovarské knedíky,
houbová omáčka s petrželí,
karlovarský knedlík, houbová omáčka
Suroviny:
houby,
cibule,
máslo,
olej,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
petrželka,
vývar masový,
smetana zakysaná,
citron,
rohlík,
mléko,
petrželka,
máslo,
vejce,
žloutek,
sůl,
mouka hrubá,
strouhanka
Komentáře (11)