Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné koblížky z DP

Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je, že sklidí úspěch u všech vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby práce domácí pekárny

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby práce domácí pekárny)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 613 kJ /
2 537 kcal
Bílkoviny71,86 g
Tuky49,30 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,32 g
Sacharidy430,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme suroviny - napřed tekuté, potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme na program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme na asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme menší skleničkou (kroužkem) kolečka. Krok 3: Na polovinu koleček dáme doprostřed džem, okraje koleček potřeme lehce vodou (aby se horní lépe přilepilo) a poklademe druhou polovinou koleček. Krok 4: Kraje důkladně uzavřeme konci nehtů, aby náplň nevytekla. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Troubu zapneme na 50°C, vložíme plech a necháme koblížky 10 minut nakynout. Krok 6: Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme koblížky dozlatova. Krok 7: Po usmažení klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný olej. Nakonec pocukrujeme.

Zveřejněno 28. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tohle jsem dělala z poloviční dávky a zadělávala hnětačem. Koblížky dělám menší o průměru 6 cm a ze zbylého těsta dělám synovi oblíbené uzlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné koblížky z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lO5j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné koblížky z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lO5j

Komentáře (37)

jamda: děkuju za fotky i vyzkoušení. Jsme ráda, že chutnají:-K

Dneska jsem dělala jsou výborný 👍😀děkuji za recept a dovolila jsem si přidat pár fotografií :-K<3

Koblížky doopravdy výborné:-K:-K:-K:-K:-K,těsto krásně vykynulo i bez pekárny,pracovalo se s ním nádherně,po vykrojení jsem ještě chvíli nechala kynout a pak krásně vyskočili ještě při smažení. Hned po usmažení plním jahodovou marmeládou.Nestačila jsem je ani vyfotit,protože byl u nás dnes masopust a všechny se snědly.Vyzkoušela jsem už hodně receptu z topíku,ale tenhle recept si pochvalu doopravdy zaslouží.:yes::yes::yes::yes::yes:

výborný recept,dnes dělané a super,jen jsem je nedělala v pekárně,tedy alespoň těsto,dělané klasicky a bomba

Zdravím, chtěla bych vám poradit ještě jednoduší způsob koleček.. vždy si (jako paní autorka) vyválím tenký plát, ale, na půlku vyváleného těsta si kolečka sklenicí pouze naznačím, doprostřed každého dám náplň (já osobně nuttelu :-D ) pak přes to překlopím druhou půlku těsta a sklenicí obě strany včetně náplně vykrojím (je to krásně poznat kde je náplň). Sklenice to celé zacelí bez pomoci ničeho, je to nejjednodušší způsob.. ze zbylého těsta to pak dělám jako s cukrovím, znovu zpracuji, vyválím a pokračuji dokud těsto prostě nemám.. :-D

Rebeko:-) děkuji Ti za radu pro Jitku:-K. Těší mě, že koblížky chutnají ...:-).

jsou moc dobré já naznačim kolečka dám marmeládu položim další kolečko a skleničkou vykrajuju drží pěkně a nevytýkají;-)

krásné ranko..tak jsem se včera pustila do koblížků..dělala jsem je úplně poprvé..dnes jsme si je daly s přítelem ke kávě a jsou výborný..(říká on :-) ) jsou krásně měkké a nadýchné..dávám do oblíbených :yes: jo a ještě maličkost..dělala jsem je bez rumu..ikdyž mi to nebylo doporučené,ale zkusila jsem to..a těsto jsem si zpracovala ručně..nemám tu pekárnu;-)

jitka: není zač, ať se povedou;-)
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku ;-)

aha..děkuji..po udělání dám vědět jak dopadly.. :-)

jitka: myslím, že je.. ten rum těsto jakoby nadlehčí a při smažení pak nebude tolik "pít" tuk;-)

http://www.toprecepty.cz/recept/4328-jemne-koblizk... prosím vás chci se dát do těchto koblížků ale nemám rum??je to důležitá ingredience??šlo by to bez něj? děkuju

Jdu na ne :-)

Tak jsem si dneska upekla tyto koblížky. Stala se mi ale nehoda, když už jsem dala všechno do pekárny a chvilku se již těsto hnětalo, došlo mi, že jsem místo polohrubé mouky použila hladkou. I tak jsou koblížky luxusní, nadýchané a měkoučké a moc dobré. :-* Takže za recept moc díky, ukládám do oblíbených. :-K;-):-K

Nadjo:-), je to tak jak píše Magdalenka - samozřejmě je můžeš nechat kynout na plechu jen tak, ale já mám dost studenou kuchyň a tak to dělám takto. A mám pocit, že to tak bylo uvedeno i v původním rcp.
Omlouvám se, že se ozývám až teď, ale chodím sem málo a někdy si nevšimnu, že je u mého rcp. dotaz:-8.
Magdalenko, děkuji:-K.

Tématické fráze:
koblížky, koblížky recept, recept na koblizky, recept koblížky, koblišky, koblížky jako od babičky recept, plněné koblížky, recepty koblížky, kobližky z domácí pekárny, recepty na koblizky, koblížek, jemné koblihy recept, koblížky z trouby od hrušky, recept na koblišky, plnění koblížků, koblížky plněné, vyskoušene recepty na kobližky, koblizky z dp, koblížky z pekárny, koblížky od hrušky

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, cukr krupice, olej, mléko, žloutek, sůl, rum, marmeláda, olej, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu