Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkovo - pepřové pagáče

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 083 kJ /
6 951 kcal
Bílkoviny152,86 g
Tuky458,24 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 831 mg
Sodík 7,94 g
Sůl19,49 g
Sacharidy541,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mlieka odoberieme cca 100 ml, ohrejeme a do vlažného dáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme stáť cca 20 minút. Krok 2: Múky zmiešame, vmiešame soľ, pridáme kvások, olej, žĺtok rozšľahaný vo zvyšku mlieka, kyslú smotanu. Vymiesime dobre, môžeme použiť aj DP. Necháme vykysnúť v teple, kým cesto nezdvojnásobí objem. Krok 3: Po vykysnutí cesto vyklopíme, vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm (snažíme sa o obdĺžnik, bude sa nám ďalej ľahšie pracovať), potrieme oškvarkovou zmesou. Cesto poskladáme - viď. obrázky, príp. skladáme podľa seba, je to jedno, chceme získať mierne lístkovanie. Pri skladaní cesto pritlačíme. Krok 4: Po prvom skladaní cesto necháme odstáť cca 20 minút, znovu vyvaľkáme na 1 cm, prekladáme. Krok 5: Po druhom prekladaní vyvaľkáme na hrúbku cca 2 cm, vykrajujeme pagáče, ja krájam na štvorce, klasika sú okrúhle. Krok 6: Ukladáme na peč. papier, fóliu. Necháme stáť asi 15 minút, pagáče zas na plechu podkysnú. Potrieme vajíčkom, pečieme v rúre cca 18 minút 200°C ventilátor, príp. sa riadime skúsenosťami so svojou rúrou. Krok 7: Oškvarková zmes - mleté oškvarky zmiešame so sádlom a čiernym korením a soľou podľa chuti..

Zveřejněno 12. 6. 2015

Poznámka autora magdalenka

Tieto pagáče chutia dospelým, množstvo čierneho korenia je potrebné prispôsobiť svojim chutiam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovo - pepřové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7kW8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovo - pepřové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7kW8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dana61: ĎAKUJEM!!!:-K

jej ty jsou úžasné:yes::-D

hosta: to som netušila, že niečo také existuje!:-O

magdalenka: existuje "pekařská sůl", která nevlhne;-)http://www.solsan.cz/brezelsalz_25_kg_(pytel).html, mám slíbeno menší množství než 25 kg, pošlu ti;-)

janek53: hrubou soľou nerada sypem pagáče - na druhý deň tak navlhne povrch od toho. Častejšie dávam na vrch tekvicové jadierka, alebo orech - polovičku.

Perfektní, příště posypu hrubou solí a nějakýma semínkama (mák, kmín, sezam...):-p

Magdalenka, prosim, pošlite mi, vymenim za rezne. Mne sa totiž pagáčiky ešte nikdy nepodarili, hoci som dodržiavala všetky postupy. Piekla som ich v remoske,no vždy sa mi podarilo urobiť oškvarkové sušienky. :-//

Mně by taky chutnaly;-):-):yes:

nigina: Vďaka tebe aj ostatným za priaznivé reakcie. Teplo-neteplo, musela som pre návštevu piecť.

Strašná dobrota oškvarkové pagáčky :-p Už sa mi dávno minuli aj zmrazené:-/ tak by som sa mala hecnúť a urobiť zas. Len čo sa trolinka ochladí... Tieto Magdalenkovské sú parádne, vysoké...:yes: balada!

Taky chcu.. :-D:-D:-p:yes::yes:

hosta::-D:-D:-D

Kdybych tohle mohla, jako že nemůžu.... nedělej mi chutě:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Dovolím si poslat Magdalenčiným pagáčkům 2. bod, líbí se mi a přišly by mi vhod :-p;-):yes::-K

cathleen::-D ja som to odkukala od sestry...

Áá, magdalenčiny pagáčky:-)Od tebe jsem odkoukala a používám kdykoliv pagáčky peču - nevykrajovat, ale nakrájet na čtverečky...bezezbytku :yes::yes:

Tématické fráze:
škvarkovo zelné placky, skvarkovo pagac, skládání pagáčků, pagáče, zelno škvarkové placky recept, škvarkovo zelné placky recept, oškvarkové pagáčky, oskvarkove bochánky, škvarkovo-pepřove pagače, zelno-skvarkovy pagace, ceesnekove pagace, oškvarkové pagače, jak urobit pagace, prekladani pagacu, rezne naruby

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, sůl, mléko, cukr, smetana zakysaná, žloutek, olej, škvarky, sádlo, sůl, pepř mletý, vejce

Přidat fotografie receptu