Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 708 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 66,17 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 42,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na trošce oleje si zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájený prejt, který pořádně prohřejeme, aby se kostky úplně rozmělnily. Chvíli mícháme a pak zalejeme vývarem z vepřových kostí. Pokud máte málo krup, uvařit je zvlášť, nebo rýži, každý, co má rád. Dosolíme, opepříme a přidáme majoránku. Polévku ještě chvíli provaříme.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prdelanka z nouze doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r082
Moje poznámka
Prdelanka z nouze doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r082
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 7 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 12 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 13 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 2 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 3 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 4 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 5 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 6 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 7 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 7 hodinami
Tématické fráze:
polévka z jelítkového prejtu,
polévka prdelanka,
domácí prdelanka,
prdelanka z jelita,
polévka z prejtu,
prdelanka z prejtu,
jelítkový prejt,
prdelanka polevka,
recepty na doma,
jelítkový prejt recept,
vareni krup,
vaření krup na zábíječku,
hovězí líčka recept,
prdelanka z jelit,
vyvar z veprovych kosti,
buchta na zabiječku,
jelitková polévka,
jak polévku z jelitkoveho prejtu,
prejt recept,
hovězí líčka
Suroviny:
cibule,
prejt,
vývar,
majoránka,
pepř,
sůl
Komentáře (40)