Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavý pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 227 kJ /
1 966 kcal
Bílkoviny57,07 g
Tuky23,06 g
Vláknina31,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy366,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak suché, kvásek a droždí nahoru na mouku. Krok 2: Použijeme program Celozrnný - déle kyne.

Zveřejněno 19. 6. 2015

Poznámka autorky cathleen

http://www.pekarnomanie.cz

Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje hladkou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavý pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPGn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavý pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPGn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Dana61: je:-8 V poslední době s moukami dost experimentuji, každý chleba je jiný, jinak chutná a fantastické na tom je, že si je můžu namíchat podle momentálních chutí :-D:-D

musí být skvělý:yes::-D

maiva: nemusí být - stačí i střední. Jak píšu - není tu hladká mouka, s ní by byl chleba ještě trochu větší;-)Mám Bifinetku z Lídlu.

Cathleen, množství asi raději do větší pekárny. Pěkný chlebík:-p+:yes:

Tématické fráze:
zitny chleb lidl, tmavý kváskový chléb, tmavý chléb z domácí pekárny, žitny chleb z lidlu, zitný chleba z lidlu, lehky tmavy chleb, žitný chléb recept, žitný celozrnný chléb z domácí pekárny, lidl chleba, recept na chleb tmavy celozrny, kváskový chléb lidl, lídlchleby, zitny kvasek tmavy, domácí tmavý chleba, tmavý chleba recept, lidl žitný kvásek recept, chléb z kvásku z lidlu, chléb z chlebové pšeničné tmavé hladké mouky, pšenično zitny chleba ze sucheho drozdi, kvásek na tmavý chléb

Suroviny:
voda, olej, sůl, kmín celý, vločky ovesné, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu