Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí řízky v sýrovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 761 kJ /
899 kcal
Bílkoviny120,44 g
Tuky35,37 g
Vláknina0,88 g
Cholesterol 729 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,01 g
Sacharidy24,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme, necháme chvíli odležet. Ze všech surovin připravíme těstíčko polohusté, aby nestékalo z masa. Smažíme na rozpáleném oleji do růžova.

Zveřejněno 19. 6. 2015

Poznámka autorky mika59

Vhodná je bramborová kaše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí řízky v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nP8P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí řízky v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nP8P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Výborné, akorát to těstíčko bylo tak na dva a kousek steaku, udělám toho příště více. :-D
Jo a udělal jsem k tomu bramborovou kaši s jedním batátem a trochou másla a smetany, pro změnu. :-D A okurkový salát v sladkokyselém nálevu, dobrůtka.

Vynikající úprava, ukládám k oblíbeným. Vynechala jsem jen pažitku/petrželku - v dešti se mi ven nechtělo.
A k proběhlé diskusi o bramborové kaši: padl tady názor, že bramborovou kaši jí každý. Tak třeba moje dcera o ni nestojí. Jednou jí bylo špatně od žaludku a poslední, co před tím jedla, byla bramborová kaše ve školní jídelně. Ta kaše za to nejspíš nemohla, ale dceři se potom nějak znechutila a od té doby se jí vyhýbá.

NELINKAF: Děkuji moc :-K:-K

:-) moc dobre děkuji za recept. A hlavně toho pana prosciuto nemazte. Je to jistě nějaký tuze velký odborník z jiného světa. Pobavil mě. :-K

Dana61:Díky moc ;-):-K

to musí milovat každý:yes::-D krásné foto;-)

casino: tak to asi tak nějak bude, protože prefabrikáty z pytlíku nejsou použitelné ani v česku. Jsem si jedinkrát chtěla urychlit práci a radši příště ukrojím krajíc chleba při nedostatku času :-D:-D:-D:-D

casino: :-)):-)):yes:

zizala:
Domnívám se, že pán měl na mysli přímo nějaký pytlíkový prefabrikát z brambor, prodávaný tam u nich...
No a v tom případě, čert ví z čeho to "tam" pytlíkují, že?:-D

Myslím, že zemiaková kaša, pyré k všetkým rezňom je výborná vec. Niektoré reakcie ma privádzajú do úžasu.

Simona Kucerova: Já osobně neznám nikoho, kdo nejí bramborovou kaši nebo pyré :-) Ptala jsem se kamarádky a i hodně mlsní Italové mají kaši z brambor rádi. Třeba ji pán neumí pořádně udělat, tak ji jeho přátelé odmítají ;-):-))

-Simona Kucerova: :-)):-K

mika59:já bych to nemazala,myslím,že to je vizitka prosciuta:-//

jarda Kadic:aouhlasím s tebou Jaroušku;-):yes:krůtí maso je tady dražší než kuřecí a hlavně dobře udělaný "odpad z barmbor"u nás v rodině máme moc rádi;-)

prosciuto: Pochopte už jednou,že tento web je Český, tudíž i ceny různých potravin jsou různé.A to,že bramborová kaše je odpad z brambor.....to už je i na mne trochu silná káva:-! Leda že vy děláte bramborovou kaši ze slupek od brambor.

prosciuto: Já to nesmažu to musí někdo jiný.

casino: taky názor na bramborovou kaši:-D - pokud by kvůli ní se mnou někdo až do smrti nepromluvil, tak to uvítám:-D Zřejmě se v zemi, kde je krůti o třicet procent levnější než kuřecí, nejí;-)

prosciuto 22. 6. 2015 18:47
mika59:
Áno, môžete moje komentáre vymazať.
Ďakujem.

prosciuto:
"...skaziť výborný Syrový rezeň odpadom zo zemiakov!"
Prosím, co myslíte tím odpadom zo zemiakov?

prosciuto: Už je to v pořádku??

prosciuto 22. 6. 2015 17:32
mika59:
Viem čítať:
? lžíce mléka
? lžička hořčice

1 lžička škrobové moučky
1/2 lžičky mleté červené papriky
2 lžíce hl. mouka

tejaja: V Čechách též :-)

prosciuto (neregistrovaný/á) : Neviem, kde žijete vy, ale morčací rezeň je aj na Slovensku drahší ako kurací. :-)

prosciuto: Asi neumíte číst, množství tam je a děkuji za názor.

prosciuto 22. 6. 2015 16:06
Drobek:
Neviem, kde žijete, ale morčací rezeň (krůtí řízek) je predsa aspoň o 30 % lacnejší, než kurací.

prosciuto 22. 6. 2015 16:02
Pri mlieku a horčici ste zabudli uviesť množstvo.
"Vhodná je bramborová kaše" - ako sranda je to dobré, dúfam, že nechcete skaziť výborný Syrový rezeň odpadom zo zemiakov! To predsa nejde s ničím, lebo to je jednoducho nejedlé, už len ten vzhľad odpudzuje. Keby ste to tu predložili niekomu na stôl, zrejme by sa prestal s Vami rozprávať do smrti.

V sýrovém těstíčku jistě moc dobré:-p+:yes:dělávám kuřecí.

I mě by chutnalo:-p:yes::-K

:yes:

Poznámka: jde to dobře i z kuřecích prsou, jsou podstatně levnější. Krájím je napříč a naklepat je ani není potřeba, takže jsou to malé řízečky, ale zase jich je víc ;-)
Bod samozřejmě přidám.

Tématické fráze:
krůtí prsní řízky, krůtí maso v syrovem testicku, recepty na krůtí prsní řízky, krůtí maso v těstíčku, krůtí řízek v těstíčku, krůtí prsní řízky recept, recept krůtí prsní řízky, kruti prsni rizky recepty, krutí řizky, krutí v těstičku, krůtí prsa v sýrovém těstíčku, recepty - krútí prsní řízky, recept na krutí prsní řízky, krůtí prsa v těstíčku, krůtí řízek v sýrovém těstíčku, kruti rizky recepty, krůtí prsní řízek, řízky v sýrovém těstíčku, recepty krůtí prsní řizky, krůtí prsní řízek recept

Suroviny:
maso krůtí, sýr uzený, vejce, mouka hladká, moučka škrobová, mléko, paprika sušená sladká, sůl, pepř, pažitka, hořčice, olej

Přidat fotografie receptu