Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina s jahodami

Do bublaniny lze spotřebovat i ovoce, které by na talířku nebudilo takové nadšení. Sladké těsto a upečení však i z méně chutných jahod udělají skvělý odpolední moučník, po kterém každý rád natáhne ruku.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 241 kJ /
3 165 kcal
Bílkoviny71,17 g
Tuky186,94 g
Vláknina29,10 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 581 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy284,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse ušleháme žloutky, cukr do pěny. Přidáme mléko a olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné řídké hmoty přidáváme střídavě mouku a sníh a opatrně, ale pečlivě zamícháváme. Krok 2: Těsto nalijeme na vyšší pekáč buď vymazaný a vysypaný, nebo použijeme pečicí papír, či fólii. Krok 3: Povrch těsta hustě poklademe ovocem a pečeme pomalu ve vyhřáté troubě do růžova, při 170 °C asi 30 minut. Krok 4: Hotovou bublaninu pocukrujeme.

Zveřejněno 28. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Pozn. - já použila jahody, které jsou teď v Albertu v akci, ale nemají vůbec žádnou chuť, tak jsem je aspoň takhle spotřebovala. Kvůli příteli, který má cukrovku, jsem použila špaldovou mouku a ovocný cukr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmvq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmvq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

dominika 3. 5. 2009 10:51
dobrý recept:-)

hamanek a klidně použij i normální cukr!;-)

Děkuji, zkusím ho odpoledne upéct koupila jsem v akci v Lídlu jahudky snad se povede:-):-p

hamanek, určitě ano!!! Já jsem jen zkoušela, jaké to bude s tou špaldovou a mám doma diabetika. Takže klidně!;-)

Dobrý den mohu na tento recept použít také polohrubou mouku místo té špaldové:-? Děkuji Dana

smukoo, já jsem se sem dříve nedostala, tak Terezka už mne tady zaskočila, díky, Terezko! No, smukoo, hlavně je dobrá pro diabetiky, asi tak jednou větou a já doma jednoho mám.;-)

smukoo, špalda je tvrdá pšenica, je to teda druh pšenice. V obchode dostaneš aj múku mletú z tejto pšenice. Pozri http://www.mlyn-zrno.sk/page36.htm;-)

:-( Prosím o informáciu, čo je to špaldová mouka?? :-S Rišo z Prievidze :yes:

No, Ladi, já moc neochutnala, snažím se tomu vyhýbat, ale Láďa vůbec neprotestoval, myslím, že si toho ani nevšimnul!:-)):-D

Jani, tak koukám, že tě taky ty jahody zlákaly, co? Když se podívám na to foto tady těch jahod, jsou krásné - ale ta chuť - budu slušná - nemají žádnou chuť. Taky jsem je koupila, udělala jsem tvarohové knedlíky.Jo a jak ti chutná ta špaldová mouka - dobré, ne? ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
bublanina, tvarohová bublanina s jahodami, bublanina ze špaldové mouky, špaldová bublanina, jahodová bublanina, bublanina recept, jahodová bublanina s tvarohem, jahody recept, recept na bublaninu, jahodová bublanina recept, recepty z jahod, jahodovo tvarohova bublanina, bublanina pro diabetiky, bublanina s tvarohem a jahodami, recepty s jahodami, jahody recepty, jahodový bublanina, recepty bublanina, bublanina s jahodami a tvarohem, jahodové moučníky

Suroviny:
vejce, mouka špaldová hrubá, cukr hroznový, mléko, olej, prášek do pečiva, jahody

Přidat fotografie receptu