Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 873 kJ /
1 165 kcal
Bílkoviny23,58 g
Tuky25,61 g
Vláknina10,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy204,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme, uvaříme ve slané vodě doměkka ( já ji vařím v 1,5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít ). Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín, hořčičné semínko a čili papričku. Poté zasypeme pórkem a listovým špenátem, podlijeme asi třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání necháme rozmrznout a lehce zavadnout, což trvá asi 5 minut. Poté vmícháme uvařenou rýži, podle potřeby dosolíme a ihned servírujeme.

Zveřejněno 22. 6. 2015

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7kYO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7kYO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
porkova ryze, ryze s kořením, prilohova ryze, rýže s porkem

Suroviny:
rýže, olej, římský kmín mletý, semínka hořčičná černá, chilli paprika čerstvá, pórek, špenát listový mražený, sůl

Přidat fotografie receptu