Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová omáčka na špagety

Kombinace špaget a rajčat nikdy neomrzí. Využijte poslední čerstvá chutná rajčata ze zahrádky a udělejte si rychlý oběd. Provoní vám celou kuchyň a rozhodně si královsky pochutnáte!

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 428 kJ /
2 492 kcal
Bílkoviny24,91 g
Tuky213,28 g
Vláknina32,12 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 4,12 g
Sůl10,00 g
Sacharidy104,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Krok 2: Na kostičky nakrájejte také slaninu, cibuli a česnek rozdrťte plochou nože a nasekejte na kousky. Krok 3: Ve velkém hrnci opečte lehce slaninu, přidejte olivový olej, nemusíte s ním šetřit a společně se slaninou osmažte cibuli a česnek. Míchejte, aby se vám nepřipálila. Krok 4: Do směsi slaniny a cibule přidejte rajčata a nechte dusit na mírném ohni minimálně hodinu, klidně i déle, tak aby se zredukovala tekutina v omáčce. Krok 5: Uvařte těstoviny dle návodu na obale. Krok 6: Hotovou omáčku lehce osolte a opepřete, můžete přidat i sušené chilli a těsně před podáváním bohatě posypte bazalkou. Krok 7: Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každý kousek by měl být omáčkou obalený. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.

TIP: Sugo: italská rajčatová omáčka s bazalkou - jak ji připravit

Zveřejněno 22. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová omáčka na špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q96k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová omáčka na špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q96k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Musím něco dodat. Takto se připravuje jedna z verzí Italské Marinara sauce, zcela základní rajská na těstoviny. Správně, ale není to zákon tak mně nebijte, se špagety vyloví z hrnce těsně před bodem al dente a dají se do omáčky prohřát do konce a obalit omáčkou. Takže té omáčky není na talíři ani moc, ani málo.
Když se vám stane, že je omáčka moc hustá, k ředění se používá voda ve které se vaří špagety. Má v sobě trochu škrobu a ten jak známo zahušťuje.
Tady http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... je ještě jeden popis a taky něco o vaření těstovin, aby byly "tak akorát".;-)

Tématické fráze:
rajčatová omáčka na špagety, rajčatova omačka na špagety recept, domácí rajčatová omáčka na špagety, rajčatová omáčka pro děti, omáčka na špagety z čerstvých rajčat, omacka na špagety pro děti, omáčka na špagety, omáčka na špagety z rajčat, domácí omáčka z rajčat na špagety, italská omáčka na špagety, omáčka na špagety s rajčaty, rajčatová omáčka na špagety - recept, rajčatová omáčka na špagety recepty, omacka z cerstvych rajcat na spagety, rajčatová omáčka, recept na omáčku na špagety, omáčka na špagety recept, domácí rajčata na špagety, domaci omacka na spagety z rajcat, spagety slanina rajcata

Suroviny:
rajče, cibule, česnek, slanina, sůl, pepř mletý, olej olivový, bazalka čerstvá, koření chilli sušené, těstoviny, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu