Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařená hovězí plec s Iberijským špekem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 303 kJ /
2 701 kcal
Bílkoviny223,01 g
Tuky193,34 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,90 g
Sacharidy15,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso odblaníme a svážeme do tvaru válečku, aby hezky po uvaření drželo tvar. Krok 2: Maso osolíme, opepříme a potřeme na povrchu Dijonskou hořčicí. Krok 3: Do menší pánve dáme rozpustit na malé kostičky nakrájený Iberijský špek. Jakmile pustí sádlo, což jde oproti jinému špeku velmi rychle, vložíme maso a ze všech stran ho necháme zprudka opéct. Krok 4: Když je maso opečené, přendáme ho do tlakového hrnce. Krok 5: Ve výpečku necháme opéct nakrájenou cibuli. Jakmile se cibule opeče do zlaté barvy, tak ji přelijeme i s vyškvařeným špekem na maso do tlakového hrnce. Krok 6: Přidáme 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře a 2 bobkové listy. Podlijeme vodou do 3/4 výšky masa a tlakujeme cca 35 minut, tedy do měkka. Krok 7: Maso poté vyjmeme a udržujeme teplé. Krok 8: Vzniklou šťávu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Krok 9: Přidáme v trošce studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky a necháme takto zahustit. Krok 10: Po 15 minutách jemného varu je omáčka hotová a již ji jen přecedíme přes jemné sítko, aby byla opravdu jemná a dokonalá. Krok 11: Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a podáváme s nakrájenými plátky hovězí plece.
Vhodná příloha je rýže nebo i opečené vařené brambory.

Zveřejněno 24. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená hovězí plec s Iberijským špekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0BD3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená hovězí plec s Iberijským špekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0BD3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jo,to bych mohl:yes:

;-)aha díky ....;-)

Ivusa:Aby bylo maso ze 3/4 pod vodou;-)

:-OVypadá to mňamózně...krásně naaranžované a určitě vynikající....malá otázečka ,prosím kolik vody se přidá do tlakáče???Aby bylo maso ponořené ,nebo stačí jen tak decka???Z názvu bych usoudila ,že ponořené,ale to by zase ta šťáva nebyla tak hutná,a muselo by se jí hodně nechat odpařit....pokud jen deci vody ,tak by to zase bylo hovězí dušené...nebo se mýlím????:yes::yes:

Tématické fráze:
hovezi plec, hovezi plec recepty, vařená plec, hovězí plec recept, recepty z vařeného hovězího, hovězí plec s ryzi, hovezi plecko recepty, hovězí plecko recept, hovězí loupaná plec na hříbkách, hovězí loupaná plec varena, hovězí rolovaná plec recept, hovězí plec plátek s rýží, recepty hovězí plec, vařené hovězí recept, recept hovězí plec, hovězí plecko, vařené hovězí, vařená hovězí, sádlo z iberijskeho speku, hovezi valecek vareny ve vode

Suroviny:
plec hovězí, špek, hořčice dijonská, cibule, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu