Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ze zdrave vyzivy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 087 kJ /
499 kcal
Bílkoviny7,02 g
Tuky2,81 g
Vláknina16,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy103,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Třešně jsem vložila do zahřáté misky v domácí pekárně a zapla program Džem/marmeláda. Krok 2: Nechala ho proběhnout a pak jsem uvařené třešně vlila do mísy, kam jsem přidala banán, agar a rozmixovala jsem to. Krok 3: Naplnila jsem skleničky (vyšly mi 4 malé), uzavřela a pro jistotu zavařila. Krok 4: Jedna se mi nechytla, takže jsme ochutnali a je opravdu vynikající :-)

Zveřejněno 28. 6. 2015

Poznámka autorky Ze zdrave…

Třešně samozřejmě můžete uvařit i v obyčejném hrnci, já jsem kvůli času využila funkci pekárny :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jVN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jVN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ze zdrave vyzivy:
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech:yes:
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít:yes:
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje:no: Nemám ověřeno...; pro jeho vysokou cenu jsem to ani nezkoušel:-8

Ze zdrave vyzivy: já zatím agar nepoužila, ale na základě tohoto rcp jsem trochu googlila a to, co jsem psala, je jen vytaženo z článku na uvedeném webu.
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...

Nadja: Děkuji. Zkusím tuto verzi, protože se mi někdy stává, že zatuhne krásně a někdy naopak vůbec. Tak to příště zkusím podle Vás ;-)

Něco o agaru:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě. ;-)

Děkuju moc dobrý tip :-K

Hanis: Agar jsem jen vmíchala a nepřevařovala. Ještě jsem to totiž zavařovala ;-) Takže jen vmíchat a zavařit :-)

Vypadá to moc dobře! Jen se chci zeptat - ten agar se jen vmíchá do horké masy a nevaří? Díky za odpověď. Dělala jsem totiž jahodový džem a je hodně řídký, přemýšlím, že bych tam přidala agar a ještě zavařila.

S xanthanem zkušenosti nemám, podle toho, co čtu, tak zahustí. Agar ale spíš udělá takové to želé :) To by spíš šlo s tou želatinou ;) Ale přidat tolik, aby to nebylo úplně želé :D

Super! Vsak ono to jde i zdrave! Bodik za napad, tohle bych mohla udelat. Agar nemam, cim ho muzu nahradit? Xantahem, nebo zelatinou?

Mňamka :-K:yes:

Tématické fráze:
agar, agar agar recepty, agar recepty, agar na marmelády, agar agar recept, co je agar, jak pouzit agar, co je to agar, agar agar, agar marmeláda, třešně recepty, příprava agaru, agar recept, jak uvařit agar, recept agar, agar na marmeládu, agar agar marmeláda, agar.z, agar mletý, marmeláda z agaru

Suroviny:
třešně, banán, agar

Přidat fotografie receptu