Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí veverka s květákovo-bramborovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

wooddy

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 003 kJ /
957 kcal
Bílkoviny104,13 g
Tuky7,52 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 191 mg
Sodík 289 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy72,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veverku nasolíme, opepříme a dáme odpočinout do chladu alespoň na 30 minut. Krok 2: Mezitím dáme vařit brambory a květák (může být v jednom hrnci). Krok 3: Po uvaření, nebo lépe rozvaření, vložíme cca 3/4 másla a šleháme do hladka. Smetanu přiléváme k dosažení ideální konzistence. Krok 4: Na rozpálené "grilovací" pánvi si upravíme veverku dle přání a chuti každého, ale Rare je Rare, a servírujeme. Krok 5: Pro dosažení ideálu a podbarvení specifické chuti pyré a hovězího si je dobré připravit i omáčku, ideálně ovocnou. Já doporučuji malinovou : všechny suroviny smícháme a necháme vařit a zredukovat do táhlé omáčky.

Zveřejněno 28. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí veverka s květákovo-bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP61

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí veverka s květákovo-bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP61

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: no to se nedivte, o řeznickou panenku našinec jen tak nezavadí:-):-)Ale když ví, co chce, u řezníka se dá objednat:-K

Podle ohlasu veverka asi nikoho moc neoslovila, že:-)
Ďábel se skrývá v detailech a tady (nejen tady) chybí u použité suroviny slůvko "odleželé":-!
Mám v lednici kilo veverek (jen krátce po porážce), tak pátrám co s nimi počít... :-O
Jeden drevokocúr:-D je takový malý, nedomrlý, tak ho zkusím jen tak hodit na žhnoucí pánev (snad dopadne líp, než kočka v MW;-(
Ale spíše ty veveričky udusím... ;-)
No, snad nebudu za nelidu, že :-8

Tématické fráze:
kvetakovobramborove pyre, recepty hovězí maso - veverka, jak připravit veverku, recept na hovězí maso veverka, hovězí s květákem, guláš z hovězí veverky, bramborovokvětákové pyré, příprava hovězí veverky, květákovo celerové pyré, hovězí maso veverka, květákovo bramborová kaše, bramborové pyré s květákem, jidla z hovězí veverky, priprava veverky, kvetakovo bramborové pire, květákovobramborova kase, hovězí maso veverka recepty, rostbeef vodochodský, co s hovezi veverkou, kvetakovo bramborova kase recept

Suroviny:
veverka hovězí, květák, brambory, máslo, smetana ke šlehání, pepř, maliny, víno portské, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu